Στο Δ.Σ. Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου από πτώση δένδρου – “Έχασα το είδωλό μου” είπε ο γιός του

Σε φορτισμένο κλίμα, παρουσία της συζύγου και του μεγαλύτερου γιου του Παναγιώτη Μητρέλου, που έχασε τη ζωή του κατά τη φονική πτώση του δέντρου στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στις 18 Αυγούστου, συνεδρίασε χθες εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία των πέντε αντιπολιτευόμενων παρατάξεων.

Μέσα σε λίγα λόγια, ο γιος του αδικοχαμένου άνδρα, “χώρεσε” όλη την οδύνη της απώλειας του δικού τους ανθρώπου από μια ανευθυνότητα, όπως είπε. «Ο πατέρας μου ήταν το είδωλο μου, ο άνθρωπος που θαύμαζα στη ζωή μου και τον έχασα, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα μου στερήθηκε τον σύζυγο της. Χάθηκε για μια ανευθυνότητα”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλώντας συγκίνηση, όπως και η σιωπηλή παρουσία της μητέρας του δίπλα του.

Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης: «Ηράκλειο 3.7.5» του Γιάννη Κουράκη, «Ενεργοί Πολίτες» του Ηλία Λυγερού, «Συν-Πράξη» του Πέτρου Ινιωτάκη, «Συν Εργασία για το Ηράκλειο» του Ευριπίδη Κουκιαδάκη και «Ηράκλειον Αξίζει» της Ευαγγελίας Σχοιναράκη. Στην επιστολή τους οι πέντε παρατάξεις, μεταξύ άλλων, ζήτησαν την στήριξη της οικογένειας του 51 ετών Παναγιώτη Μητρέλου, τονίζοντας: «Ανεξάρτητα από την αναζήτηση και τον καταλογισμό ή μη ευθυνών, ποινικών, αστικών και πολιτικών, ο Δήμος Ηρακλείου, η δημοτική αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης έχουν (έχουμε) χρέος να στηρίξουν ηθικά και ψυχολογικά, μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, την οικογένεια του θύματος, αλλά πρωτίστως με νόμιμες, διαφανείς, ευέλικτες και αποτελεσματικές διαδικασίες την οικονομική υποστήριξή των”.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, έκανε δεκτή την πρόταση των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων και δεσμεύτηκε για την στήριξη της οικογένειας, καθώς και για την αναζήτηση σε βάθος των ευθυνών για την τραγωδία. Δέχθηκε, ωστόσο, τα “πυρά” των επικεφαλής και εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, που κάλεσαν τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει το μοναχικό της δρόμο και να αποδεχθεί τη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Κλειστή την Τετάρτη η λεωφ. Δημοκρατίας

Στο Δ.Σ. Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου από πτώση δένδρου – “Έχασα το είδωλό μου” είπε ο γιός τουΣτο μεταξύ, αύριο, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, οι πραγματογνώμονες που έχουν οριστεί με τη συνδρομή τεχνικού εξοπλισμού του δήμου, θα αφαιρεθεί το ριζικό σύστημα του φονικού δέντρου, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην μοιραία πτώση του και στο θάνατο του 51 ετών δικυκλιστή. Για το λόγο αυτό, από τις 08:30 έως τις 14:00 θα παραμείνει κλειστό το τμήμα της λεωφόρου Δημοκρατίας, από τη συμβολή της με την οδό Καποδιστρίου, έως τη συμβολή της με οδό Χρυσοστόμου. Η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω της οδού Καποδιστρίου και της λεωφόρου Κνωσσού.

Στο Δ.Σ. Ηρακλείου ο θάνατος του 51χρονου από πτώση δένδρου – “Έχασα το είδωλό μου” είπε ο γιός τουΣημειώνεται ότι για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ έχει συγκροτηθεί διεπιστημονική επιτροπή γνωμοδοτικού χαρακτήρα, η οποία θα μελετήσει τα 30 – 40 επικίνδυνα δέντρα που έχουν εντοπιστεί ήδη από την Υπηρεσία Πρασίνου και θα καταλήξει σε προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος