Στις 15:00 live οι ανακοινώσεις για τις ελευθερίες των εμβολιασμένων – Oι τελευταίες πληροφορίες

Τις επιπλέον ελευθερίες που θα οδηγούν προς την κανονικότητα και που θα απολαμβάνουν στο εξής οι πλήρως εμβολιασμένοι αναμένεται να ανακοινώσει στις 3 το μεσημέρι το υπουργείο Υγείας. Tις ανακοινώσεις μπορείτε να τις παρακολουθήσετε απευθείας από το ertnews.gr.

Οι τελευταίες πληροφορίες

-Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία στους αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους και νοσήσαντες τους τελευταίους έξι μήνες, όπως στην εστίαση και την ψυχαγωγία όπου η μουσική θα ακούγεται κανονικά
-Στους μεικτούς χώρες θα ισχύουν όσα ισχύουν τώρα
-Στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα για τους εμβολιασμένους και θα ανακοινώνονται μόνο ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές

Βαδίζουμε πλέον σε μια εποχή όπου η πανδημία θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν δια στόματος του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Από τις 10 συνεδριάζει η Επιτροπή των ειδικών στην οποία μετέχει και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις. Ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι «ο εχθρός δεν είναι ο ανεμβολίαστος αλλά ο κορονοϊός κι έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

«Δεν είναι στην φιλοσοφία μας να παίρνουμε μέτρα τα οποία παραπέμπουν σε προηγούμενο καθεστώς, που δεν είχαμε άλλα μέσα να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την χρεοκοπία επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αθ. Δημόπουλος: Ο διαχωρισμός δεν είναι κάτι που επιθυμούμε

«Ενα εκατομμύριο συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί κι αυτό συμβάλλει στη διατήρηση της πανδημίας και βεβαίως θέτει τους ίδιους σε κίνδυνο», είπε στην ΕΡΤ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής ογκολογίας -αιματολογίας, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Σχετικά με τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν, είπε ότι είναι και πολιτικές αποφάσεις που συμπεριλαμβάνουν πολλές παραμέτρους, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «ο διαχωρισμός δεν είναι κάτι που επιθυμούμε γιατί μπετονάρει ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη, ενώ το ζητούμενο είναι το τείχος ανοσίας».

Ο προβληματισμός για την πρόσβαση στα αμφιθέατρα των Πανεπιστημίων κάμπτεται από τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, σύμφωνα με τον κύριο Δημόπουλο: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το άνοιγμα των πανεπιστημίων δε θα συμβάλλει στην επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου κάτι που δεν συνέβη και με το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε.

Σήμερα εξάλλου θα ληφθούν οι αποφάσεις της επιτροπής των επιδημιολόγων για τις Σέρρες και την Καρδίτσα, όπου αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή περιοριστικά μέτρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος