Σταθεροποίηση της πανδημίας στη χώρα μας δείχνουν προγνωστικά μοντέλα-Λιγότερα τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά

Array

Με βασικό στόχο την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού για τη δημιουργία μεγαλύτερου τείχους ανοσίας στον πληθυσμό, ειδικοί και πολιτεία επικεντρώνονται στην προσπάθεια πειθούς των ανεμβολίαστων.

Και ενώ τα σχολεία συμπλήρωσαν 2 εβδομάδες λειτουργίας, τα κρούσματα κορονοϊού στα παιδιά, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, είναι λιγότερα σε σχέση με την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά. Όπως ξεκαθάρισε, αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχει συζήτηση για αλλαγή του μέτρου σχετικά με το 50 συν 1% που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, λόγω κρουσμάτων.

Μοντέλα πρόγνωσης της πανδημίας στη χώρα μας, δείχνουν σταθεροποίηση αυτής, γεγονός που οφείλεται στα υγειονομικά πρωτοκόλλα και τα αυξημένα τεστ στα σχολεία, όμως ταυτόχρονα και ανακοπή της μείωσης των κρουσμάτων. Αυξημένο όμως καταγράφεται το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τη χορήγηση της 3ης δόσης του εμβολίου κατά της covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, με τους ειδικούς να επισημαίνουν την σημασία εμβολιασμού για τις μεγαλύτερες ηλικίες, διότι στατιστικά έχουν βαρύτερη νόσηση.

Την Τρίτη (28/9/2021), ανακοινώνονται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα πορίσματα της έρευνας, σχετικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που παραβιάζουν τη νομοθεσία, αναφορικά με τη δημόσια ασφάλεια και υγεία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος