Στα σκουπίδια καταλήγουν τρόφιμα που θα έθρεφαν για έναν χρόνο 200.000 ανθρώπους

Array

Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι σπαταλούν τρόφιμα, σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα γνώμης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η οικιακή σπατάλη τροφίμων ξεπερνά τους 300.000 τόνους τροφίμων ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 200.000 καταναλωτών, θα μπορούσαν δηλαδή να θρέψουν τον πληθυσμό μιας πόλης λίγο μεγαλύτερης από την Πάτρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΙΕΛΚΑ στην ανακοίνωσή του, το παραπάνω είναι η εκτίμηση των ίδιων των καταναλωτών, η οποία ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι είναι κατά κανόνα χαμηλότερη της πραγματικής σπατάλης.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 29% των νοικοκυριών δηλώνει ότι δεν σπαταλάει καθόλου τρόφιμα. To 60% δηλώνει ότι σπαταλάει μέχρι 10% των τροφίμων, το 9% από 10% έως 25% και το 2% πάνω από 25%. Αυτό μεταφράζεται σε σπατάλη τροφίμων που μεσοσταθμικά είναι 6%.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις κατηγορίες των φρούτων και λαχανικών, στις οποίες το 68% των καταναλωτών δηλώνει ότι καταγράφει σπατάλη και ακολουθούν το ψωμί, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά και το γάλα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος