Επτά στους δέκα Έλληνες δηλώνουν ότι σπαταλούν τρόφιμα, σύμφωνα με δειγματοληπτική έρευνα γνώμης του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ). Όπως δείχνουν τα στοιχεία, η οικιακή σπατάλη τροφίμων ξεπερνά τους 300.000 τόνους τροφίμων ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στην ετήσια κατανάλωση 200.000 καταναλωτών, θα μπορούσαν δηλαδή να θρέψουν τον πληθυσμό μιας πόλης λίγο μεγαλύτερης από την Πάτρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ΙΕΛΚΑ στην ανακοίνωσή του, το παραπάνω είναι η εκτίμηση των ίδιων των καταναλωτών, η οποία ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι είναι κατά κανόνα χαμηλότερη της πραγματικής σπατάλης.
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις κατηγορίες των φρούτων και λαχανικών, στις οποίες το 68% των καταναλωτών δηλώνει ότι καταγράφει σπατάλη και ακολουθούν το ψωμί, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά, τα γλυκά και το γάλα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος