Στα χέρια καταπατητών δημόσια περιουσία (video)

Στα χέρια καταπατητών βρίσκονται 8 στα 10 ακίνητα του δημοσίου στην Αττική, καθώς και χιλιάδες στρέμματα στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Περίπου τα μισά είναι ακίνητα και οικόπεδα, ορισμένα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία μετατρέπονται σε αυθαίρετα κτίσματα.

Μπουλντόζες ρίχνουν τα συρματοπλέγματα για να απελευθερώσουν καταπατημένη δημόσια γη. Μια περίφραξη μέσα σε μια νύχτα έχει μετατρέψει τη δημόσια περιουσία σε ιδιωτικό τσιφλίκι. Η κλασική μέθοδος των καταπατητών.
Από το Διόνυσο και τη Σταμάτα μέχρι τη Λαυερωτική χιλιάδες στρέμματα του δημοσίου τεμαχίστηκαν από επιτήδειους και όταν αποφάσιζε το υπουργείο Οικονομικών να τα αναζητήσει συναντούσε πυκνοδομημένες γειτονιές αυθαιρέτων.
Το χάος των υποθηκοφυλακείων έκανε εύκολη υπόθεση τις μεταγραφές πλαστών συμβολαίων.

Τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σοκάρουν. 8 στα 10 ακίνητα του δημοσίου στην Αττική έχουν καταπατηθεί, 7 στη Θεσσαλία και τη Στερεα Ελλάδα και 6 στα 10 στα νησιά του Αιγαίου. Φιλέτα σε κοσμοπολίτικα νησιά, οπως τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Σ’ ένα εγγραφο της Κτηματικης Υπηρεσίας του Δημοσίου πριν από 20 χρόνια η αξία των καπατημένων ακινήτων του δημοσίου υπολογιζόταν σε 6 τρισεκατομμύρια δραχμές, 17,5 δισ σε ευρώ.

Το 47% των καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου είναι αστική περιουσία δηλαδή κτίσματα και οικόπεδα και τα υπόλοιπα αγροτεμάχια. Πολλά από τα αγροτεμάχια ή τις δασικές εκτάσεις έχουν εξαφανιστεί. Όπως στην περιοχή του Γαλατσίου οπου το δημόσιο ψάχνει ενα δάσος, αλλά στη θέση του βρίσκονται σήμερα δεκάδες πολυκατοικίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος