Στ. Στεφανάκη, η φουρνάρισσα της Γαύδου στις «Συνδέσεις»: Μου αρέσει να βλέπω ανατολές και ηλιοβασιλέματα όταν δουλεύω

Σύνοψη
  • «Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Μου αρέσει η ενασχόληση με το αλεύρι. Παίρνεις μια σκόνη και κάνεις χίλια πράγματα»
  • «Δεν είναι το ψωμί αυτό που λείπει στο νησί, αλλά το γλυκό»


Όχι μόνο είναι μόνιμα κάτοικος της ακριτικής Γαύδου από το 1999 αλλά τα τελευταία χρόνια είναι και η αγαπημένη φουρνάρισσα του νησιού. Η Στέλλα Στεφανάκη, ανήμερα της Ημέρας της Γυναίκας, μίλησε στο EΡΤΝews για τη δύσκολη καθημερινότητά της στο νησί με τους 70 κατοίκους αλλά και το επάγγελμα του τόσο αγαπά, φέρνοντας στους παρουσιαστές της εκπομπής «Συνδέσεις» τα καλούδια που με τόσο μεράκι παράγει.

Με καταγωγή από τη Γαύδο η κα Στεφανάκη -φανατική τηλεθεάτρια της εκπομπής «Συνδέσεις»- εξιστόρησε πώς αρχικά την επισκέφθηκε για διακοπές και στη συνέχεια, εργάστηκε για κάποια χρόνια ως υπάλληλος του Δήμου μέχρι την στροφή στα επαγγελματικά της, που την οδήγησαν πίσω από ένα ζυμωτήριο. «Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Είχα φούρνο παλαιότερα. Μου αρέσει η ενασχόληση με το αλεύρι. Παίρνεις μια σκόνη και κάνεις χίλια πράγματα».

Μιλώντας για τους 70 κατοίκους του νησιού, που όλοι κάποια στιγμή περνούν από το μαγαζί της, δήλωσε ότι δεν είναι το ψωμί αυτό που λείπει, αλλά το γλυκό με την ίδια να εστιάζει στις παραδοσιακές συνταγές.

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα

Περιγράφοντας τη ζωή μιας γυναίκας σε ένα ακριτικό νησί η κα Στεφανάκη δήλωσε ότι η ίδια, όπως και οι συντοπίτισσές της μπορούν να φανταστούν τρόπους για να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

«Στη Γαύδο την “ατμομηχανή” μου τη δουλεύω στους 80 – 90 στροφές, εδώ η καρδιά μου έχει 130 σφίξεις. Μου αρέσει να σηκωθώ, να δω την ανατολή, να περιμένω να “ανέβει” το ψωμί και ταυτόχρονα να βλέπω τον ήλιο να σηκώνεται. Είναι δύο φανταστικές εικόνες που έχω στη ζωή μου γιατί μου αρέσει να βλέπω ανατολές και ηλιοβασιλέματα, ενώ εσείς εδώ πέρα ζείτε μέσα στο καυσαέριο, στην κίνηση, στην πίεση» είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τη ζωή της η κα Στεφανάκη μίλησε για τις δύο κόρες της, οι οποίες τα καλοκαίρια την βοηθούν στην οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στο κέντρο του νησιού. «Ο φούρνος χωρίς τα κορίτσια δεν υπάρχει. Θα σας εξυπηρετήσουν όταν έρθετε», είπε καλώντας τους παρουσιαστές, Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, να το επισκεφτούν.

Πηγή: Συνδέσεις | EΡΤΝews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος