Στ. Σαμουηλίδης για “Eurovision Debate”: Για πρώτη φορά επιχειρείται να γίνει σε απευθείας σύνδεση με τα κράτη μέλη – Πώς θα γίνει

Σύνοψη
  • Σε πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για το σημερινό ευρωπαϊκό debate που θα μεταδοθεί από το EΡΤΝews
  • Aπό τη θεματική ενότητα «σύνορα και μετανάστευση» θα απευθύνει ερώτημα ένας Έλληνας πολίτης
  • Ο κάθε υποψήφιος έχει περίπου 45 δεύτερα να απαντήσει στην κάθε ερώτηση» αποκάλυψε ο κ. Σαμουηλίδης

Για το ευρωπαϊκό debate για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα ξεκινήσει σήμερα 16:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το EΡΤΝews μίλησε στην εκπομπή «Νewsroom» ο υπεύθυνος ψηφιακών μέσων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Σταύρος Σαμουηλίδης μιλώντας για τις προκλήσεις του εγχειρήματος.

«Για πρώτη φορά, σε μια τέτοια διοργάνωση, επιχειρείται να γίνει σε απευθείας σύνδεση με τα κράτη μέλη. Πίσω από τους υποψηφίους για την προεδρία της Επιτροπής θα προβάλλονται, σε μια γιγαντοοθόνη, όλες οι χώρες».

Όπως είπε στους παρουσιαστές της εκπομπής, Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Γιώργο Σιαδήμα, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δεχθούν ερωτήσεις από το κοινό που θα παρακολουθεί την τηλεμαχία και που θα βρίσκεται στις αντίστοιχες αίθουσες.

Kαι όπως είπε «ευχαριστούμε και την ΕΡΤ, διότι ως εταίρος της EBU, υλοποιεί μαζί μας αυτό το εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά». Εξηγώντας τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί ο υπεύθυνος ψηφιακών μέσων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, είπε ότι «δόθηκε η δυνατότητα και σε οκτώ χώρες της Ευρώπης να συμμετέχουν ενεργά πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, στις διάφορες θεματικές ενότητες που είχαν προεπιλεχθεί».

Στ. Σαμουηλίδης για “Eurovision Debate”: Για πρώτη φορά επιχειρείται να γίνει σε απευθείας σύνδεση με τα κράτη μέλη – Πώς θα γίνει

Μεταξύ του κοινού που θα υποβάλλει ερώτηση θα είναι και ένας Έλληνας πολίτης εστιάζοντας στη θεματική ενότητα «σύνορα και μετανάστευση». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «ο συγκεκριμένος πολίτης έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί είτε και στους πέντε υποψήφιους είτε σε έναν από αυτούς».

«Οι χρόνοι είναι αυστηροί, όπως έχουμε συνηθίσει και στα δικά μας ντιμπέιτ. Ο κάθε υποψήφιος έχει περίπου 45 δεύτερα να απαντήσει στην κάθε ερώτηση» εξήγησε ο κ. Σαμουηλίδης.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για τις προσεχείς ευρωεκλογές απάντησε ότι «είναι μεγάλο το στοίχημα του να ξεπεράσουμε τα ποσοστά συμμετοχής που είχαμε το 2019, που ήταν και τριπλή η κάλπη». Επιπλέον, όπως τόνισε «το στοίχημα όλων είναι να διαμορφώσουμε μια συζήτηση στην οποία να μπορέσουμε να συμπαρασύρουμε όσο περισσότερο κόσμο για να καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό να πάει να ψηφίσει και να μπορέσει και ο ίδιος να διαμορφώσει λίγο την κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σχετική είδηση:

Σε αποκλειστική μετάδοση από το ΕΡΤΝews στις 16:00 τo debate για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος