Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στους διαφωνούντες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καλώντας τα μέλη της να δώσουν λύση τώρα για τις διαγραφές αλλιώς θα πάει σε δημοψήφισμα «όπως προβλέπεται θεσμικά». Έδωσε μάλιστα μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για τiς διαγραφές. Ζήτησε από τα μέλη της ΚΕ να καταδικάσουν τη συμπεριφορά στελεχών που όπως τόνισε «μάς προσβάλλουν όλους». Ασκώντας δριμεία κριτική είπε πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ». «Τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα» είπε χαρακτηριστικά. «Ας μην κοροϊδευόμαστε: η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια, λύση τώρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προκάλεσε αίσθηση και με την τοποθέτησή του ότι «άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» εκτιμώντας ότι «το κόμμα στερεύει από ανάσες».

Χάσαμε γιατί δεν δώσαμε αξιόπιστη πρόταση με τα τοπικά νομίσματα και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με καθυστέρηση σχεδόν δύο ωρών, ανέβηκε στο πόντιουμ για να μιλήσει στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην οποία είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί όλα τα στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζει καλά εκεί έξω». Η ομιλία του που διακόπηκε αρκετές φορές προκάλεσε μάλιστα την αποχώρηση του Δημήτρη Βίτσα, ο κ. Κασσελάκη.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

Κάνοντας μια αναφορά στις πρόσφατες περιοδείες του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε κατά την εισαγωγική του ομιλία: «το 41% δεν είναι επειδή η ΝΔ έχει ικανοποιήσει τους Έλληνες πολίτες αλλά γιατί εμείς χάσαμε 600.000 πολίτες στην αποχή επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη».

Εν μέσω παρεμβάσεων και αντεγκλήσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δήλωσε ότι «είναι ωραίο ότι έχουμε πολύ κόσμο και είναι σίγουρο ότι ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θα μεγαλώσει». Όπως είπε «πώς να δώσουμε αξιόπιστη λύση εν μέσω τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου. Θα μου πείτε η πολυφωνία είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς. Συντρόφισσες άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας».

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα

Σε αυτό το σημείο και ενώ ακούστηκαν αρκετές διαμαρτυρίες ο κ. Κασσελάκης απάντησε ότι θα πρέπει να «σέβεστε τους ομογενείς εκτός αν θέλετε να χάνετε. Τα θέματα που συζητάμε δεν είναι καινούργια και έχουν κοστίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά».

Μιλώντας για το αυξημένο κόστος ζωής ανέφερε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να θέτουν μεγάλους εθνικούς στόχους. Στο σημείο αυτό και ενώ ακούγονταν αρνητικά σχόλια ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος έκανε παρέμβαση καλώντας σε αυτοσυγκράτηση επικαλούμενος την ευγένεια της Αριστεράς.

«Σήμερα θα έπρεπε να συνεργαζόμαστε για να καταθέσουμε προτάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της στέγασης, να ανασυγκροτήσουμε την πολιτική προστασία, να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια, το πώς θα ξαναχτίσουμε ένα μεγάλο και αποδοτικό κράτος πρόνοιας με δημόσια Υγεία και Παιδεία και το πώς θα ξαναγίνουμε Δημοκρατία με κράτος Δικαίου, με Ανεξάρτητες Αρχές, χωρίς ασυλίες και προνόμια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Κάνοντας αρκετές αναφορές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήθελε να παραδεχθεί τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια. Στο σημείο αυτό έσπευσε να πει «τέλος η κομματίλα. Όλοι έξω στην κοινωνία».

Από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της ομιλίας του κ. Κασσελάκη ήταν η δήλωση ότι «μόνο όσοι ήθελαν τον ΣΥΡΙΖΑ φεύγουν», μια σαφή αναφορά στα στελέχη της «Ομπρέλας» και ειδικότερα στους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Βούτση που αποχώρησαν.

Στ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή: Δώστε λύση τώρα για τους διαφωνούντες ή πάμε σε δημοψήφισμα

Oρισμένα από τα σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη:

Για τους διαφωνούντες: «Ένας που λέει ότι το κόμμα είναι επιθεώρηση και παραμένει. Ένας που λέει ότι μπήκε η ολιγαρχία και είναι στο κόμμα. Ένας που ανακοινώνει νέο κόμμα παραμένει στο κόμμα. Ένας που συνδέει το κόμμα με το σκοτεινό διαδίκτυο και παραμένει. Αυτά τα στελέχη είναι στο δικό σας κόμμα. Πιστεύουν όλα αυτά για τον πρόεδρο τα στελέχη, τα μέλη και δεν φεύγουν. Και το ερώτημα είναι αν το επιτρέπετε. Σε άλλο κόμμα θα είχαν διαγραφεί μέσα σε λίγες ώρες. Είναι η πραγματικότητα που πονάει. Τα στελέχη που λένε ούφο τους ψηφοφόρους παραμένουν στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει. Εσείς το επιτρέπετε;».

Για τις εσωκομματικές αντιδράσεις: «Αντί να μιλάμε για αυτά θα μιλήσουμε για τα μικρά. Σας το λέω και δεσμεύομαι. Είναι η τελευταία φορά που όσο είμαι πρόεδρος τα εσωκομματικά θα απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η τελευταία φορά τέλος».

Για την κουλτούρα της Αριστεράς: Αριστερά δεν είναι να αναμασάς χιλιάδες λέξεις χωρίς να λες τίποτα. Είναι η κυβερνώσα αριστερά με συνοπτικό λόγο, ξεκάθαρες προτάσεις.

Σχετικά με την ανάπτυξη: «Χρειαζόμαστε τη δίκαιη και την απαιτητική ανάπτυξη και όχι τη φτηνή ανάπτυξη. Μας μιλούν από την κυβέρνηση για εξωστρέφεια και ρίσκο αλλά δεν γίνονται τέτοια πράγματα σε κράτος αλληλοεκβιαζομένων παραγόντων. Απαιτούν μια θεσμικά ισχυρή πολιτεία και όχι αυτή που διαλύεται με τα γούστα όποιου βρίσκεται στο Μαξίμου. Γι αυτά πρέπει να μιλήσει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε στο ορόσημο; Πρέπει να πάμε με μια κοινωνία ασφάλειας και δικαιοσύνης. Οι εκβιασμοί και οι καταναγκασμοί της προηγούμενης 10ετίας θα επανέλθουν αν είμαστε όπως τότε. Για αυτά πρέπει να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ποιο παραγωγικό μοντέλο θα πάμε μπροστά; Το παραγωγικό μοντέλο για εμάς δεν ξεχωρίζει από το αίσθημα δικαιοσύνης, τη μείωση της ανισότητας. Τις δεύτερες και τις τρίτες ευκαιρίες σε όλους».

Για οικονομία και εργασία: «Στη φιλοσοφία μας οι πολλοί εργαζόμενοι και οι καλοί μισθοί εξασφαλίζουν την κοινωνική ασφάλιση… Μας δόθηκε ένα διάλειμμα να ξαναστήσουμε την οικονομία, να την κάνουμε εξωστρεφή καινοτόμα. Να φτιάξουμε μια οικονομία που θα κρατάει τους νέους στην πατρίδα τους με πολλές κερδοφόρες βιώσιμες επιχειρήσεις που θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν το κοινωνικό κράτος
Πιο επίκαιρο από ποτέ…»

Για την διαγραφή των διαφωνούντων: «Εξασφαλίστε την ίαση του ΣΥΡΙΖΑ από όσους τον πληγώνουν»

Η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει εδώ και χρόνια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης δήλωσε «σήμερα είναι η μέρα της παραδοχής. Η αρχή της ενότητας γίνεται με την αποχώρηση των διαφωνούντων. Δεν περισσεύει κανείς»

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι στήριξαν άλλους συνυποψηφίους ανέφερε ότι του είναι τελείως αδιάφορο και θα τους στηρίξει εφόσον δουλέψουν για το κόμμα.

Κάνοντας έκκληση προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δήλωσε: «Δώστε μου την ευκαιρία την ευκαιρία να σας αποδείξω ότι το παρελθόν που έχετε εδώ μέσα μεταξύ σας θα μείνει εκεί στο παρελθόν. Όλοι έχουμε ένα κοινό. Κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει η 5η φάλαγγα της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τρόπο αντιπολίτευσης: «Θα είμαστε ένα πολιτικό σώμα απέναντι στην πιο ανάλγητη κυβέρνηση των τελευταίων ετών. Αυτό ήθελαν στη ΝΔ».

Για την τοξικότητα στο Διαδίκτυο: «Καταδικάζω απερίφραστα την τοξικότητα και δεν έχω ανάγκη από τέτοιους μηχανισμούς. Έχω ανάγκη από συνοδοιπόρους».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Κασσελάκης τόνισε ότι «είναι στα χέρια μας να πείσουμε και να κυβερνήσουμε. Αυτό αξίζει στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πιο σημαντικό ότι αυτό αξίζει στην πατρίδα μας».

Σχετικές ειδήσεις:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος