Δ. Τεμπονέρας: Δεν στήνουμε λαϊκά δικαστήρια στον ΣΥΡΙΖΑ – Αχρείαστη και βαθιά διχαστική η πρόταση για δημοψήφισμα

Ως αχρείαστη και εσωστρεφή χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για εσωκομματικό δημοψήφισμα με θέμα τις διαγραφές των διαφωνούντων στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανάκληση της πρότασης αποτελεί όρο για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τις ιστορικές στιγμές που ζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε ότι καλείται να αποφασίσει επί της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας όσον αφορά την αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας ότι τα 300 μέλη καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Για το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι όντως « υπάρχουν αρκετές και ιδεολογικές και προγραμματικές και πολιτικές εκκρεμότητες». Μιλώντας για τα προβλήματα που αναδείχθηκαν μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος δήλωσε ότι «προφανώς η εξέλιξη της προεδρικής εκλογής δεν μπορούσε να λύσει τις υπαρκτές διαφορές και τα ζητήματα τα οποία ανακύπτουν αυτή τη στιγμή και άρα χρειάζονται κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα και το μέλλον του κόμματος».

Αντικαταστατική η πρόταση για δημοψήφισμα

Ερωτηθείς την αμφιλεγόμενη πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος ο κ. Τεμπονέρας απάντησε σχετικά: «Καταλαβαίνω τις ανασφάλειες αλλά και τις αγωνίες που οδήγησαν στην πρόταση αυτή. Είναι μια πρόταση η οποία είναι αντικαταστατική, υπό την έννοια ότι έχουμε ορίσει συγκεκριμένα όργανα, όπως είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποφασίζει για τα ζητήματα αυτά στα πλαίσια μιας πειθαρχικής διαδικασίας. Είναι μια πρόταση, η οποία είναι διχαστική, υπό την έννοια ότι δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος την επόμενη μέρα. Είναι μια πρόταση η οποία είναι εσωστρεφής».

Σύμφωνα με τον κ. Τεμπονέρα, η ελληνική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται γι αυτό το οποίο παρακολουθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, αλλά ενδιαφέρεται για τις πραγματικές αγωνίες και τα προβλήματα τα οποία έχει καθημερινότητα του πολίτη.

Γι αυτό όπως είπε «θα πρέπει να ζητήσουμε την ανάκληση του δημοψηφίσματος. Δεν στήνει η Αριστερά λαϊκά δικαστήρια, ακόμα και όταν διαφωνεί με όρους συντροφικότητας, με όρους σεβασμού στην κριτική και στην διαφορετική άποψη. Χρειαζόμαστε σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι το κρίσιμο νομίζω, να δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε στο πολιτικό εγχείρημα και όχι να αφαιρέσουμε».

Θέλοντας να δώσει έμφαση στα λεγόμενά του ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής επανέλαβε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι αχρείαστη, διχαστική και υπονομεύει την ενότητα του κόμματος.

Πηγή; Σαββατοκύριακο από τις 6 | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος