Σημαντικά κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν σήμερα οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι πληροφορίες ότι οι συνομιλίες για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους των ΗΠΑ και την αποφυγή χρεοκοπίας πλησιάζουν όλο και περισσότερο σε μια συμφωνία προσφέρουν ανακούφιση στους επενδυτές και βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Του Παντελή Μάνου

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν ΜακΚάρθι δήλωσε ότι «είναι δυνατό να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε το μεγαλύτερο μέρος της νομισματικής σύσφιξης, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος να διανύσει, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουί ντε Γκίντος μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στη Μαδρίτη. «Έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε στο ταξίδι σύσφιξης», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ντε Γκίντος, οι μελλοντικές αποφάσεις της ΕΚΤ θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία των επόμενων μηνών για τον δομικό πληθωρισμό, ο οποίος, όπως πρόσθεσε, είναι πιο επίμονος από το αναμενόμενο.

Να σημειωθεί ότι οι αγορές περιμένουν δύο επιπλέον αυξήσεις, αν και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ λένε ότι η σύσφιξη μπορεί να συνεχιστεί και μετά το καλοκαίρι.

Χρηματιστήρια

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 ενισχύεται κατά 1,10%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,57%, στη Μαδρίτη κινείται υψηλότερα κατά 0,23%, το Μιλάνο παρουσιάζει άνοδο κατά 0,43% και στο Λονδίνο ο FTSE 100 είναι υψηλότερα σε ποσοστό 0,22%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές αξίας 65 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.130,14 μονάδες παρουσιάζοντας μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,37%.

Ομόλογα

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 10 μονάδες βάσης, στο 2,43%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου ενισχύεται κατά 12 bps στο 4,30% και του 10ετούς ελληνικού βρίσκεται στο 3,99% παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4 μονάδες βάσης.

Εμπορεύματα – Συνάλλαγμα

Με μικρές απώλειες κινούνται σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την άνοδο σχεδόν κατά 3% χθές λόγω αισιοδοξίας για τη ζήτηση καυσίμων στις ΗΠΑ .

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,11%, στα 72,02 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με πτώση 1,16%, βρίσκεται στα $76,07.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο εμφανίζεται σημαντικά ενισχυμένο έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0780 δολ./ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος