Σε ύφεση οι φωτιές στη Δράμα και στο Μεσολόγγι – 62 πυρκαγιές σε 24 ώρες (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Σπίνα Καντάνου στα Χανιά, όπου έχουν σπεύσει 7 πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες και πεζοπότο τμήμα. Φωτιά εκδηλώθηκε και σε αποθήκη στη θέση Φάκα στον Ασπρόπυργο. Εικόνα πλήρους ύφεσης δίνει η Πυροσβεστική για τα πύρινα μέτωπα κοντά στο χωριό ‘Αγιος Γεώργιος Μεσολλογγίου και στο Δοξάτο Δράμας. Υπό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές στα Καλύβια, την Τζια, τον Αργυρό Αλιβερίου και το Παρόρι Λειβαδιάς.

Μάχη με τις φλόγες σε 62 μέτωπα, έδωσε η Πυροσβεστική το τελευταίο 24ωρο και σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, δεν αποκλείεται αναζωπύρωση.

Στην περιοχή Κύργια στο Δοξάτο Δράμας το πύρινο μέτωπο εξαπλώθηκε σε απομακρυσμένο μέρος, με βλάστηση και πουρνάρια.

Στο Μεσολόγγι, αποτράπηκε η εκκένωση κατοικημένων περιοχών, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα από όλη την Δυτική Ελλάδα.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Παρόριο Λιβαδειάς, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος «αξίζει την αμέριστη υποστήριξή μας».

Θερμά συλλυπητήριά τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, εξέφρασαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης,η ΝΔ καθώς και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

«Ο θάνατος του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου μας γεμίζει με θλίψη. Η αυταπάρνηση, η γενναιότητα των πυροσβεστών και οι υπηρεσίες που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο αξίζουν τον σεβασμό όλων μας», τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απευθύνονται θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

«Οι Ανεξάρτητοι ‘Ελληνες εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για το χαμό του άτυχου πυροσβέστη, Ευάγγελου Πάνου, που θυσιάστηκε στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Βοιωτία”, αναφέρει στο συλληπητήριο μήνυμα η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Επίσης με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ “εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του πυροσβέστη, που έχασε τη ζωή του την ώρα του καθήκοντος, στην πυρκαγιά στη Βοιωτία. Αυτή η απώλεια επιβεβαιώνει την ανάγκη για άμεσα μέτρα θωράκισης της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε προσωπικό και υποδομές, προκειμένου οι πυροσβέστες να εκτελούν τα καθήκοντά τους με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια”.

Από τον Τομέα Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: “Ένας ακόμη νεκρός Πυροσβέστης στην ανηλεή μάχη για την προστασία του δασικού μας πλούτου, των περιουσιών των Ελλήνων Πολιτών και της ανθρώπινης ζωής.

Ας είναι ο τελευταίος νεκρός που θρηνεί το Πυροσβεστικό Σώμα.

Με σεβασμό στη μνήμη του, μεταφέρουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και στους οικείους του”.

Η Ένωση Κεντρώων εκφράζει “τα θερμά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, που θυσιάστηκε πάνω στο καθήκον του στην φωτιά της Βοιωτίας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους συναδέλφους του στο Πυροσβεστικό Σώμα”.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς
Σχετική είδηση:Συνεχείς προσπάθειες πυρόσβεσης στα πύρινα μέτωπα – Θάνατος πυροσβέστη (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος