Οι πρωθυπουργοί Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ και της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, αντίστοιχα, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στα Τίρανα, κατέληξαν σε μία συμφωνία “στρατηγικής εταιρικής σχέσης” μεταξύ των δύο χωρών.
Οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών εκτίμησαν ότι η συμφωνία θα σημάνει ακόμη ισχυρότερη συνεργασία, ισχυρότερες σχέσεις και μια ευκαιρία για εμβάθυνση των σχέσεων τους.
«Έχουμε μια ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας. Το γεγονός ότι καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία έχει μεγάλη σημασία και δείχνει ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε πολλά ζητήματα μαζί. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνάντηση και τη συμφωνία και νομίζω ότι έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί» δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ.
Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε πως η συμφωνία προβλέπει βρετανικές επενδύσεις ύψους 6 δισ.ευρώ στη Βόρεια Μακεδονία, κυρίως για την κατασκευή έργων υποδομής.
«Με αυτή τη διακυβερνητική συμφωνία, είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερη διμερή συνεργασία, θα ενισχύσουμε τους δεσμούς μας και θα μοιραστούμε την εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτό το μέρος της ΕΕ, καθώς πιστεύω ότι τα Βαλκάνια είναι ένα μέρος που προσφέρει ευκαιρίες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.
Οι πρωθυπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκαν σήμερα στα Τίρανα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.
Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε χθες από τα Τίρανα ότι η χώρα του ξεκίνησε συνομιλίες με κυβερνήσεις άλλων χωρών για την εγκατάσταση «κέντρων επιστροφής» μεταναστών, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο έχουν απορριφθεί στη Μεγάλη Βρετανία.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες “The Times” και “Telegraph”, η προσοχή της Μεγάλης Βρετανίας για την δημιουργία τέτοιων κέντρων κράτησης μεταναστών στρέφεται κυρίως προς τη Σερβία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βόρεια Μακεδονία.
Ανταπόκριση – Σκόπια: Νίκος Φραγκόπουλος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος