Σε «ρυθμούς» μίνι lockdown η Μύκονος – Χωρίς νυχτερινή κυκλοφορία και μουσική

Εν μέσω καλοκαιριού και πριν καν αρχίσουν να κορυφώνονται οι καλοκαιρινές διακοπές στο νησί των ανέμων ενέσκηψε μίνι lockdown που βάζει τέλος στα πάρτι που διοργανώνονταν με αποτέλεσμα την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στη Μύκονο ήταν τέτοια που μόνο την Παρασκευή (16 Ιουλίου) καταγράφηκαν 40 νέα κρούσματα ενώ σε μια εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων τετραπλασιάστηκε.

Με αυτά τα δεδομένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι πλέον θα απαγορεύεται η νυχτερινή κυκλοφορία στο νησί από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί, ενώ τα ηχεία θα σιγήσουν εντελώς σε όλα τα καταστήματα, καθώς απαγορεύεται η μουσική όλο το 24ωρο. Τα μέτρα θα ισχύσουν για περίπου ένα δεκαήμερο, από σήμερα (Σάββατο 17 Ιουλίου) το απόγευμα έως τη Δευτέρα 26 Ιουλίου.

Άλλοι πέντε δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί παρουσιάζουν αύξηση κρουσμάτων. Η Ίος, η Σαντορίνη, η Πάρος, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο έχουν καταγράψει τις τελευταίες ημέρες μία αύξηση των κρουσμάτων που ανησυχεί τους ειδικούς οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για την επιβολή των νέων μέτρων στη Μύκονο

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος