Σε καλό κλίμα οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας και Τουρκίας – Στην Κωνσταντινούπολη ο 63ος γύρος

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ο 62ος γύρος των διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της  Αθήνας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε ο 63ος γύρος να πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και μένει να αποφασιστεί δια της διπλωματικής οδού το πότε. Στη σημερινή συνάντηση διαφάνηκε ποια ήταν η πρόθεση της τουρκικής πλευράς.

Η ελληνική πλευρά έχει καταστήσει σαφές πως οι επαφές ήταν και παραμένουν διερευνητικές και σημειώνει πως είναι ένας άτυπος μη δεσμευτικός δίαυλος συζήτησης ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης, έχει ξεκαθαρίσει ότι στις επαφές αυτές δεν συζητείται θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και πως η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται οποιοδήποτε θέμα αφορά την εθνική κυριαρχία.

Διαβάστε επίσης Γ. Κουμουτσάκος: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις διερευνητικές επαφές με μεγάλο ρεαλισμό

Νωρίτερα η Άγκυρα είχε προβεί σε ρηματική διακοίνωση προκαλώντας εκ νέου λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ζητώντας από Ελλάδα Ισραήλ και Ε.Ε για έργα που γίνονται, όπως αναφέρει, σε περιοχές της υφαλοκρηπίδας της  για τα οποία έργα ότι πρέπει να ερωτηθεί και να ζητηθεί και  η άδεια της.

Ρεπορτάζ Κ. Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος