Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών από την Ουκρανία – Ν. Δένδιας: Χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης Ελλήνων πολιτών και μέρους του προσωπικού του προξενείου Μαριούπολης από την Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το κονβόι ξεκινάει από τη Ζαπορίζια, όπου διανυκτέρευσε, θα μετακινηθεί προς το Κιροβοχράντ (Kirovohrad) και εν συνεχεία προς τη Μολδαβία, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Το πρωί της Πέμπτης (3/3) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την εξέλιξη της επιχείρησης Νόστος 3, μαζί με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εξωτερικών Θ. Δεμίρη, τον Πρέσβη Φρ. Κωστελλένο (ο οποίος βρισκόταν στη Ζαπορίζια της Ουκρανίας), τον Γενικό Πρόξενο στην Οδησσό Δ. Δόχτση και την Πρέσβη στη Ρουμανία (διαπιστευμένη και στη Μολδαβία) Σ. Γραμματά. Ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter τονίζει ότι «είναι χρέος της Ελλάδας η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας».

Το ελληνικό κονβόι αποτελείται από περίπου 30 αυτοκίνητα και πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων οικογένειες και μικρά παιδιά, καθώς και Έλληνες δημοσιογράφοι, όπως ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης.

Φτάσαμε όλοι με ασφάλεια στη Ζαπορίζια. Το πρώτο και δυσκολότερο σκέλος της διαδρομής ολοκληρώθηκε. Εργαζόμαστε για διευθέτηση τεχνικών αλλά σημαντικών ζητημάτων και θα ξεκινήσουμε προς Ντνιπρο” τόνισε σε χθεσινό μήνυμα του στο Facebook ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελλένος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος