Σε εγρήγορση οι κεντρικές τράπεζες, κυβερνήσεις λόγω Brexit (video)

H Τράπεζα της Αγγλίας βρίσκεται σε επαφή με τις τράπεζες ενόψει του ανοίγματος των αγορών μετά την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα, δήλωσε την Παρασκευή πηγή που είναι ενήμερη για την κατάσταση σύμφωνα με το Reuters.

Τα χρηματιστήρια παγκοσμίως έκαναν βουτιά την ώρα που τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα δείχνουν ότι το 51,9% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit και το 48,1% υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

Η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1985 και το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να σημειώσει μεγάλη πτώση στο άνοιγμα.

Η Προληπτική Ρυθμιστική Αρχή της Τράπεζας της Αγγλίας βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τράπεζες“, σημείωσε η πηγή αυτή.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας Haruhiko Kuroda εξέδωσε ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να διοχετεύσει όση ρευστότητα χρειασθεί στις χρηματαγορές για να τις ηρεμήσει.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Taro Aso δήλωσε ότι η Ιαπωνία είναι έτοιμη να παρέμβει για να αποτρέψει την υπερβολική ανατίμηση του γιέν.

Το γιέν ανατιμήθηκε αρκετά έναντι του δολαρίου καθώς πολλοί επενδυτές θεωρούν το ιαπωνικό νόμισμα ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους αναταράξεων.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος