Σε αδιέξοδο οι καλλιεργητές φασολιών στην Καστοριά

Μεγάλες απώλειες στις καλλιέργειες των φασολιών προκάλεσαν οι έντονες μεταπτώσεις του καιρού, στην Καστοριά. Οι αγρότες απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία να προχωρήσουν άμεσα οι πιστώσεις των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.
Στην περιοχή της Καστοριάς και τις γειτονικές Πρέσπες καλλιεργούνται πάνω από 20.00 στρέμματα φασόλια, πλακέ και γίγαντες. Φημισμένα για την ποιότητα τους. Πρόκειται για ορεινή καλλιέργεια που ευνοείται από τις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.
Οι αγρότες μιλούν για καταστροφή με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, να βρίσκεται ακόμα στα χωράφια, έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Οι βροχοπτώσεις όπως λένε είναι η χαριστική βολή για τις πολύπαθες καλλιέργειες.
Τα βλέμματα των φασολοπαραγωγών είναι πλέον στραμμένα στην πολιτεία ζητούν να δρομολογηθούν σύντομα οι διαδικασίες για την αποζημίωση. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για πολλές οικογένειες στην περιοχή. Με τα δελτία καιρού να προειδοποιούν για περισσότερες βροχές, αλλά και για χιόνια στα ορεινά, οι πιθανότητες να σωθεί κάτι από την παραγωγή λιγοστεύουν δραματικά. Η ελπίδα πλέον μεταφέρεται στην άνοιξη και μια καλύτερη καλλιεργητική περίοδο την επόμενη χρονιά.
 
Ρεπορτάζ: Σοφία Ζουζέλη
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος