Σ. Παπαδόπουλος στο Πρώτο: Πολύ δύσκολο να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική (audio)

«Πάρα πολύ δύσκολα βλέπω τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν με την απλή αναλογική» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος.

«Διαπιστώνω ότι και η ΝΔ ουσιαστικά έχει καταλήξει ότι δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και δεν έχει σύμμαχα κόμματα με την οποία να μπορεί να σχηματίσει, από την άλλη γίνεται δύσκολο και στην περίπτωση που πρώτο κόμμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας καθώς οι μέχρι τώρα απαντήσεις είναι ότι δεν έχουμε κατορθώσει να καταλήξουμε σε ένα εναλλακτικό προοδευτικό κυβερνητικό πρόγραμμα» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, θα καθοριστούν πάρα πολλά από το αποτέλεσμα των εκλογών, «αν η επιδίωξη που έχουμε στον ΣΥΡΙΖΑ να είμαστε πρώτη δύναμη, δείξει ότι ανατρέπονται τα μέχρι τώρα δεδομένα και οι σφυγμομετρήσεις αλλά και η προσέγγιση που κάνει το ΚΙΝΑΛ που λέει ότι με τις δικές του εκτιμήσεις πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ».

«Αν όμως ανατραπούν αυτά τα δεδομένα τότε όλοι πρέπει να ξαναδούν τα ζητήματα. Να θυμίσω ότι στις εκλογές του 2012 το ΠΑΣΟΚ τότε ανακοίνωνε πριν τις εκλογές ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση συνεργασίας με την ΝΔ και όμως συνεργάστηκαν. Με τα προγραμματικά κείμενα που έχουν ανακοινωθεί και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκαν οι 6 άξονες οι οποίοι προτείνονται, νομίζω ότι θα υπήρχε η δυνατότητα και σχηματισμού κυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ αλλά και ψήφου ανοχής από την πλευρά του ΜέΡΑ25, το οποίο έβαλε ζητήματα ότι στα δημόσια αγαθά δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος