Ρουί Κόστα: «Μαύρη σελίδα για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν ευθύνεται η Μπενφίκα»

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα και παλαίμαχος άσος, Ρουί Κόστα, τοποθετήθηκε για τον αγώνα με τη Μπελενένσες και το πως εξελίχθηκε, αρνούμενος ότι έχει ευθύνη η ομάδα του.

Χθες (27/11) η πορτογαλική λίγκα, δεν ανέβαλε τον αγώνα της Μπελενένσες με την Μπενφίκα παρά τα 17 κρούσματα κορoνοϊού που είχαν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να παραταχθούν με μόλις εννιά παίκτες, εκ των οποίων οι δύο τερματοφύλακες.

Πάντως και οι «αετοί» δεν επέδειξαν το παραμικρό fair play, σημειώνοντας επτά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, πριν διακοπεί το παιχνίδι στην επανάληψη, καθώς η γηπεδούχος έμεινε σκόπιμα με έξι παίκτες.

Τα όσα διαδραματίστηκαν στην αναμέτρηση-παρωδία, σχολίασε ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, δηλώνοντας πως:

«Η Μπενφίκα υποχρεώθηκε να παίξει. Οι μόνες Αρχές που θα μπορούσαν να αναβάλουν το ματς και δεν το έκαναν ήταν η αρμόδια υγειονομική Αρχή και η Λίγκα και δεν το έκαναν. Οι δύο ομάδες υποχρεώθηκαν να μπουν στο γήπεδο. Ελπίζω να μην γίνει ποτέ ξανά τέτοιο ματς.

Είναι μία μαύρη σελίδα για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο αλλά δεν φταίει η Μπενφίκα. Μην ρίχνετε το βάρος σε εμάς. Λυπάμαι για όλα όσα έγιναν. Είναι μαύρη σελίδα και για τη χώρα. Η Μπενφίκα πήγε με τους κανονισμούς και σε μία περίπτωση δεν ευθύνεται».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Μπελενένσες, Ρουί Πέντρο Σοάρες, ο οποίος μάλιστα δάκρυσε στο ημίχρονο, μη μπορώντας να αντικρίσει το τραγελαφικό αυτό θέαμα, μίλησε για την αξιοπρέπεια των παικτών του:
«Η πρώτη δήλωση είναι για τους παίκτες μου. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο 48 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί παίκτες τόσο άξιους όσο αυτοί που αναγκάστηκαν να παίξουν.

Για αυτούς, ένα αίσθημα βαθιάς κατανόησης, έδειξαν σε όλους τι σημαίνει να έχεις αξιοπρέπεια. Δεν θα μιλήσω για κανονισμούς και ημερολόγια. Παίξαμε εδώ σήμερα, ήταν κρίμα, εκτός από τους παίκτες που εμφανίστηκαν. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αξιοπρέπεια στη ζωή μου».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει τα εξής ακόλουθα: «Eίναι ντροπή για όλους μας το γεγονός ότι διεξήχθη αυτό το παιχνίδι εκτός από τους 9 παίκτες μας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο. Νωρίς το απόγευμα ζητήσαμε από τη Λίγκα να αναβάλει το παιχνίδι. Μας μεταφέρθηκε πως είχαμε 9 παίκτες. Η Λίγκα μας είπε ‘έχετε 9 παίκτες’. Η άλλη εναλλακτική ήταν να μην εμφανιστούμε στο γήπεδο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος