“Η Κίνα και ο Κόσμος μετά τον COVID-19” από το Dukakis Center του ACT

Το Dukakis Center του ACT – American College of Thessaloniki εγκαινιάζει μία νέα σειρά webinars με θέμα την Κίνα και τον ρόλο της στη μετα-COVID εποχή. Το πρώτο webinar θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Manchester China Institute την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021 στις 19.00, με κεντρικό ομιλητή έναν από τους πιο έγκυρους μελετητές της Κινεζικής Πολιτικής, τον Orville Schell, Arthur Ross Director of the Center on U.S.-China Relations at Asia Society, και συγγραφέα του βιβλίου My Old Home που θα παρουσιαστεί την ίδια ημέρα.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο David Wisner, Executive Director του Dukakis Center του ACT, και ο Peter Gries, Lee Kai Hung Chair & Director στο Manchester China Institute και Καθηγητή Κινεζικής Πολιτικής στο University of Manchester.

Ο Orville Schell θα αναπτύξει όλα αυτά τα ζητήματα και τα χαρακτηριστικά της εποχής μας που έχει χαρακτηριστεί ως «Ο Κινεζικός Αιώνας». Παράλληλα ο διαπρεπής ακαδημαϊκός θα μιλήσει για το νέο του βιβλίο μυθοπλασίας My Old Home το οποίο εξιστορεί τη ζωή ενός πατέρα και του γιου του στην Κίνα του Μάο και του Ψυχρού Πολέμου, για να κάνει μία πρόβλεψη για τη μετα-Covid εποχή.

Το βιβλίο έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές – έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως «αριστούργημα» από τον διάσημο καθηγητή του Harvard Ezra Vogel. Οι αφηγηματικές αρετές του συγγραφέα, το χιούμορ, η αισθαντικότητα, και η ματιά του που παρατηρεί τη μεγάλη εικόνα, ενώ ταυτόχρονα που ασχολείται με την καθημερινότητα των πρωταγωνιστών του, τον κατατάσσουν στη «σχολή» του Albert Camus και στην άποψη ότι «η λογοτεχνία είναι ένα ψέμα  με το οποίο λέμε την αλήθεια».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα.

Για να παρακολουθήσετε την  εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή στο link: http://bit.ly/3rk8Fif

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος