Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία – Υπο μερικό έλεγχο σε Κρυονέρι-Κορώνη (video)

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε, περίπου στις 6 το απόγευμα, στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Μέλπεια. Επιτόπου επιχειρούν ισχυρές πυρόσβεσης. Σε Κρυονέρι και Κορώνη υπάρχουν πύρινα μέτωπα με σοβαρότερη την πυρκαγιά στην Κορώνη όπου οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τρεις διαφορετικές εστίες.

Στην περιοχή της Άνω Μέλπειας επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με 24 άτομα, ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και πέντε αεροπλάνα τύπου «Πετζετέλ». Tο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ορεινό και δύσβατο σημείο, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, κοντά στην Κορώνη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια και τώρα προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Επί τόπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα και πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, “αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε”.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τον Δήμαρχο, “οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία”, ενώ πρόσθεσε ότι “στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική”.

Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, “πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα”.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αττικής στην περιοχή Δροσοπηγή, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος, αυτή την ώρα τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων.

Χάρτης επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς

Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές λόγω του καύσωνα. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση.
Σύμφωνα λοιπόν με τον συγκεκριμένο χάρτη υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Μαγνησία, νότια Επτάνησα και Θεσσαλονίκη.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μεσσηνία – Υπο μερικό έλεγχο σε Κρυονέρι-Κορώνη (video)

Πηγή:ΕΡΤ/Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος