Προβάδισμα έξι μονάδων για την Κλίντον σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η υποψήφια των δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον προηγείται του Ντόναλντ Τραμπ, υποψήφιου των ρεπουμπλικανών για την προεδρία, κατά έξι εκατοστιαίες μονάδες μεταξύ όσων σκοπεύουν να ψηφίσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Το ποσοστό παραμένει το ίδιο που είχε πριν την ανακοίνωση του FBI, η οποία αναζωπύρωσε το θέμα του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την 28η Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου, μετά την ενημέρωση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο την περασμένη Παρασκευή ότι η υπηρεσία του θα εξετάσει ηλεκτρονικά μηνύματα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, τα οποία πιθανώς να συνδέονται με τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή αλληλογραφίας.

Ο Κόμεϊ είπε ότι δεν ξέρει αν τα μηνύματα είναι σημαντικά, και δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλα στοιχεία. Η δημόσια ανακοίνωσή του εξόργισε τους δημοκρατικούς, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία ότι θα επηρεάσει αρνητικά τους ψηφοφόρους τόσο κοντά στις προεδρικές εκλογές. Ο Τραμπ και οι άλλοι ρεπουμπλικάνοι χρησιμοποίησαν την είδηση για να εγείρουν ξανά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της Κλίντον.

Μεταξύ 1.772 ατόμων που είτε έχουν ψηφίσει είτε έχουν προσδιοριστεί ως πιθανοί ψηφοφόροι στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, 45% είπαν ότι υποστηρίζουν την Κλίντον, ενώ 39% είπαν ότι υποστηρίζουν τον Τραμπ. Την Πέμπτη, την προηγούμενη της ανακοίνωσης του Κόμεϊ, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 43% έναντι 37%, αντίστοιχα.

Σε μια τετραμερή δημοσκόπηση – που περιλάμβανε και τους άλλους δύο εναλλακτικούς υποψήφιους για την προεδρία – η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ πιθανών ψηφοφόρων. 45% υποστήριξαν την Κλίντον, ενώ 37% τον Τραμπ. 5% υποστήριξαν τον υποψήφιο του Φιλελεύθερου Κόμματος Γκάρι Τζόνσον και 2% την υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων Τζιλ Στάιν.

Την περασμένη εβδομάδα, δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ μειώθηκε. Ο ιστότοπος RealClearPolitics, που δίνει τον μέσο όρο των περισσότερων μεγάλων δημοσκοπήσεων, έδειξε ότι η ποσοστιαία διαφορά της Κλίντον με τον Τραμπ έπεσε στις 1,7 μονάδες χθες από τις 4,6 μονάδες που ήταν την περασμένη Παρασκευή.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ