Πρόσθετα μέτρα στήριξης: Πώς θα μοιραστεί το πακέτο των 3,5 δισ. ευρώ

Τη διαρκή ετοιμότητά της να παρεμβαίνει ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, διαμηνύει η κυβέρνηση, με αφορμή τα πρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ύψους 3,5 δισ. ευρώ, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης,  την Παρασκευή, από τη Βουλή, με ειδική μέριμνα για τον κλάδο του τουρισμού.

Ο κ.Μητσοτάκης εξήγγειλε συγκεκριμένα, κλιμακωτή μείωση της προκαταβολής φόρου για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είχαν μειωμένο τζίρο, η οποία ξεκινά από 30% και φτάνει μέχρι και το 100% για τις εποχικές επιχειρήσεις και τους κλάδους των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών μεταφορών.

Επίσης, ανακοίνωσε την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1 δισ. ευρώ, ενώ επεκτείνεται έως και τον Οκτώβριο η επιδότηση 60% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών στο πρόγραμμα “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ“, και μηδενίζονται οι εργοδοτικές εισφορές για τις εποχικές επιχειρήσεις, και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρίες, το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ακόμη, επεκτείνεται μέχρι και τον Σεπτέμβριο η δυνατότητα αναστολής των συμβάσεων εργασίας στον τουριστικό κλάδο και τις αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

“Ο κ.Μητσοτάκης εννοεί ως σχέδιο για την οικονομία το τέλος της εργασίας”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως “η κυβερνητική πολιτική οδηγεί σε λουκέτα, ύφεση και ανεργία”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος