Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη – Να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον προσκαλεί για ξενάγηση στην Ακρόπολη.

Σύμφωνα με την επιστολή η ξενάγηση στον Αλέξη Τσίπρα έρχεται ως απάντηση στις τελευταίας δηλώσεις και αναρτήσεις του και θα γίνει από κοινού με τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

«Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά με τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι ότι έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χώρο. Ως εκ τούτου, επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σας προσκαλέσω και να σας ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».

Πρόσκληση Μενδώνη σε Τσίπρα για ξενάγηση στην Ακρόπολη – Να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η επιστολή Μενδώνη προκάλεσε την απάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία προτρέπουν την υπουργό Πολιτισμού «να απαντήσει για τα αίσχη στην Ακρόπολη ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός»

Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου. Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα:

Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο «Αναφορά Δωρεάς» ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: «Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)».

Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε.

Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος