Covid-19: Συμφωνία για αγορά του εμβολίου για όλους τους πολίτες της Ε.Ε. – Δεκάδες νέα κρούσματα στο Πεκίνο

Τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες υπέγραψαν συμβόλαιο με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για να προμηθευτούν επαρκείς δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ευρωπαϊκού πληθυσμού.
Βάσει της συμφωνίας, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία θα εξασφαλίσουν 300 εκατομμύρια δόσεις, έναντι 750 εκατομμυρίων ευρώ, με επιλογή να αγοράσουν άλλα 100 εκατομμύρια δόσεων, αν χρειαστεί.

Αν και το οικονομικό κόστος θα το αναλάβουν αυτές οι τέσσερις χώρες, τα εμβόλια θα διατεθούν για όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το εμβόλιο βρίσκεται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση θα αγοράσει μερίδιο της γερμανικής εταιρείας CureVac, που επίσης προσπαθεί να παρασκευάσει εμβόλιο για την ασθένεια. To εμβόλιο αυτής της εταιρείας προσπάθησαν να εξασφαλίσουν αποκλειστικά για τους εαυτούς τους οι Αμερικανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ κι έτσι δικαιολογείται η παρέμβαση της Γερμανίας.

Επέστρεψε ο κορονοϊός στο Πεκίνο

Στην κινεζική πρωτεύουσα καταγράφηκαν δεκάδες νέα κρούσματα που συνδέονται με αγορά τροφίμων. Ήδη έχουν μπει σε καραντίνα δεκάδες μεγάλα συγκροτήματα κατοικιών και έκλεισαν ξανά όλες οι στεγασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και οι συναυλιακοί χώροι. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος