Με τον Σεμπάστιαν Κουρτς στην κορυφή της ηγεσίας του, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα φέρεται πλέον να έχει σημαντικό προβάδισμα και να κατακτά την πρώτη θέση στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν εντός του 2017, όπως διαπιστώνεται σε δημοσκόπηση τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύονται στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεράιχ».
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε ελάχιστα εικοσιτετράωρα (στο χρονικό διάστημα 10-12 Μαΐου) πριν από την χθεσινοβραδινή ομόφωνη εκλογή του νέου αρχηγού από την διοικούσα επιτροπή του Λαϊκού Κόμματος, είχε ωστόσο το υποθετικό ερώτημα «σε ποιον θα έδιναν οι ερωτηθέντες την ψήφο τους στην περίπτωση που διεξάγονταν τώρα εκλογές, με τον Σεμπάστιαν Κουρτς να ηγείται του Λαϊκού Κόμματος».
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το Λαϊκό Κόμμα προηγείται με ποσοστό 35% και διαφορά δέκα μονάδων από το δεύτερο, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (ποσοστό 25%), το οποίο εμφανιζόταν εδώ και πάνω από ένα χρόνο σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία, με ποσοστά που υπερέβαιναν το 30%.
Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 21%, βρίσκεται στην τωρινή δημοσκόπηση το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που ηγείται του έως τώρα κυβερνητικού συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα.
Ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 9% και το νεοφιλελεύθερο κόμμα «Νέα Αυστρία» με ποσοστό 7%, ενώ στην ίδια δημοσκόπηση ένα ποσοστό 37% των ερωτηθέντων υποστηρίζει για μετά τις εκλογές τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο Λαϊκό Κόμμα και στο Κόμμα των Ελευθέρων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος