Το ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αποφάσισε την Πέμπτη να αφήσει αμετάβλητα τα 3 βασικά επιτόκια παρέμβασης της, όπως αναμενόταν, και να ξεκινήσει την πρώτη πράξη της νέας σειράς στοχευμένων, μακροπρόθεσμων πράξεων αναχρηματοδότησης (TLTRO) στις 22 Ιουνίου. Επίσης, φέρεται να μείωσε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 1 δισ. ευρώ.
Το ΔΣ, το οποίο συνεδρίασε στη Βιέννη, άφησε αμετάβλητο το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,4%, το βασικό επιτόκιο αναχρηματοδότησης στο 0% και το επιτόκιο οριακής χρηματοδότησης στο 0,25%.
Επίσης, η ΕΚΤ αποφάσισε να ξεκινήσει τις αγορές εταιρικών ομολόγων στις 8 Ιουνίου.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η ΕΚΤ μείωσε το ανώτατο όριο του μηχανισμού έκτακτης χρηματοδότησης (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 1 δισ. στα 68,1 δισ. ευρώ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος