Πώς λειτουργούν τα παράνομα POS που διαφεύγουν της φορολογίας (video)

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις κομπίνες που στήνονται με παράνομα μηχανήματα που διοχετεύουν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, δίνει ο Νίκος Γρυλλάκης στην Πρωινή Ζώνη. Απαντά σε ερωτήσεις και απορίες όπως πώς κατοχυρώνεται το αφορολόγητο αν πληρώνω με την κάρτα μου και τα χρήματα πάνε κατευθείαν σε τράπεζα του εξωτερικού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δικαστική έρευνα για στελέχη 20 επιχειρήσεων που ελέγχονται για φυγάδευση 2,1 εκατ. ευρώ μέσω 889 συναλλαγών και φυγάδευση 150.000 ευρώ μέσω 148 κινήσεων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης ζητά από τους εμπόρους να είναι προσεκτικοί και «να επιλέγουν παρόχους πληρωμών και μηχανημάτων POS από την ελληνική αγορά και να μην πιστεύουν τους καλοθελητές και τους επιτηδείους που τους δελεάζουν να απευθυνθούν σε ξένες τράπεζες για εκκαθάριση των ηλεκτρονικών συναλλαγών τους εκτός της χώρας. Οι πρακτικές αυτές παρακάμπτουν τα capital controls και άρα είναι παράνομες, φέρνοντας τις επιχειρήσεις αντιμέτωπες με εξοντωτικά πρόστιμα, πολλαπλάσια του πρόσκαιρου οφέλους που μπορεί να έχουν από την χρήση των «POS αλλοδαπής προέλευσης».

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ξεκινά νέο κύκλο συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Τράπεζα της Ελλάδος, ξεκινάει με αποκλειστικό θέμα την δραστική μείωση των χρεώσεων των ελληνικών τραπεζών και την εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Νίκος Γρυλλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος