Podcast: Τον Μίκη Θεοδωράκη αποχαιρετά ο Μανώλης Μητσιάς μέσα από ιστορίες και τραγούδια που σημάδεψαν την ζωή του

Με μια εξομολόγηση καρδιάς και λόγια που ξεχειλίζουν συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς τον παγκόσμιο δημιουργό, ο Μανώλης Μητσιάς απευθύνει το ύστατο χαίρε στον Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Μανώλης Μητσιάς μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη, θυμάται την πρώτη συνάντηση με τον Μίκη Θεοδωράκη στο Βραχάτι, τότε που ο Μίκης κάθισε στο πιάνο και ο Μανώλης Μητσιάς άρχισε να τραγουδά με τρακ μπροστά του. «Αν μου έλεγε ότι δεν κάνεις για το τραγούδι, θα σταματούσα εκεί. Η παρότρυνσή του να συνεχίσω, μου άλλαξε τη ζωή. Ήταν η καθοριστική στιγμή να συνεχίσω την πορεία μου στο τραγούδι».

Ο Μανώλης Μητσιάς θυμάται ακόμη τα πέτρινα χρόνια κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, όταν και εκείνος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, θυμάται τα πρώτα τραγούδια που του έδωσε ο Μίκης και ύστερα τις συναυλίες σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη μνεία κάνει ο Μανώλης Μητσιάς στην ηχογράφηση του έργου Πολιτεία Γ’ και πώς προέκυψε αυτή η εμβληματική δισκογραφική δουλειά στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ακούστε το podcast με τη συνέντευξη του Μανώλη Μητσιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος