Podcast: Το Πρώτο τιμά τα 96α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη (audio)

Ο βιρτουόζος του μπουζουκιού και στενός συνεργάτης του Μίκη Θεοδωράκη σε συναυλίες και ηχογραφήσεις Λάκης Καρνέζης μιλά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και θυμάται σημαντικές στιγμές από την πολύχρονη συνεργασία τους.

Ο Λάκης Καρνέζης γεννήθηκε στην Κοκκινιά και εκεί έμαθε μπουζούκι και κιθάρα. Την δεκαετία του 1960 θα γνωριστεί με τον Μίκη Θεοδωράκη και η γνωριμία αυτή θα τον σημαδέψει στην καλλιτεχνική πορεία τους αλλά και στην ίδια του τη ζωή.

Με τον Μίκη Θεοδωράκη θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και θα φέρουν στ’ αυτιά και στα χείλη των ανθρώπων τον λόγο των Ελλήνων ποιητών μέσα από τα σπουδαία τραγούδια του Θεοδωράκη.

Ο Λάκης Καρνέζης μιλά στον Θωμά Σίδερη και εκτός των άλλων θυμάται μία συναυλία που επρόκειτο να δοθεί στην Έδεσσα και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού μία οργισμένη ομάδα, υποκινούμενη πιθανώς από παρακρατικούς, άρχισε να πετά πέτρες στο συγκρότημα του Μίκη Θεοδωράκη. Ανάμεσα στους μουσικούς και οι κορυφαίοι του μπουζουκιού Λάκης Καρνέζης και Κώστας Παπαδόπουλος.

Ο Λάκης Καρνέζης θα ηχογραφήσει με τον Μίκη Θεοδωράκη τα πιο πολλά από τα σπουδαία τραγούδια του, μεταξύ των οποίων το «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» από την ταινία «Συνοικία το όνειρο»  με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση αλλά και το τραγούδι «Νύχτα μέσα στα μάτια σου» με τη Μαργαρίτα Ζορμπαλά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος