Podcast: Το hate speech στο twitter για τον πρίγκηπα Χάρι και τη Μέγκαν και το body shaming του Ξιαρχό

Γιατί υπάρχουν τόσα σχόλια μίσους στο twitter για τον πρίγκηπα Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ; Γιατί τόσος κόσμος ασχολείται με αυτούς του δύο; Τι το αξιοπερίεργο προκύπτει από τα συγκεκριμένα tweets; Και πώς αυτή η ιστορία συνδέεται με την υπόθεση του χορογράφου Τάσου Ξιαρχό, στη χώρα μας;

Για το θέμα αυτό συνομίλησαν στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης», ο Χρήστος Μιχαηλίδης και η Βάλια Καϊμάκη.

Το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ζεύγος Χάρι –Μέγκαν Μαρκλ, πηγάζει από το γεγονός ότι η μοναρχία είναι ένας παλαιός και ισχυρός στη Βρετανία. Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι ότι τα σχόλια μίσους στο twitter για το πριγκηπικό ζευγάρι, προέρχονται από μικρό αριθμό λογαριασμών και όχι από πολλούς. Δηλαδή, για παράδειγμα, αν είναι 10.000 τα tweets που έχουν ρητορική μίσους, έρχονται από 100 λογαριασμούς οι οποίοι μεταξύ τους ανατροφοδοτούνται και δημιουργούν φασαρία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε, 114.000 tweets μίσους, ήταν μόλις 55 σελίδες που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για αυτό και άλλες 28 δευτερεύοντες.

Τελικά είναι αξιοπερίεργο το πώς μπορούν λίγοι άνθρωποι να δημιουργήσουν τόση μεγάλη φασαρία σε ένα θέμα σαν και αυτό. Επίσης, έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς αναπτύσσεται η ρητορική μίσους, το λεγόμενο hate speech, στα social media, παρά τους περιορισμούς που έχουν θέσει οι πλατφόρμες και η ΕΕ.

Είχαμε και τη χώρα μας πρόσφατα μια ανάλογη ιστορία με τον Τάσο Ξιαρχό, ο οποίος έκανε body shaming σε μια κοπέλα, για την μπλούζα με τις ρίγες, κάτι που έκανε έξαλλη την generation Z, η οποία είναι πολύ ενεργή στα social media. Να σημειωθεί ότι με τον όρο body shaming εννοούμε την λεκτική επίθεση, το “κράξιμο” σε κάποιον για τα φυσικά σωματικά του προσόντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος