Podcast: Χορός εκατομμυρίων στα “post” των influencer – Αυτή είναι η πιο επιδραστική στην Ελλάδα

Πόσα χρήματα μπορεί να κερδίζει το μήνα ένας influencer στη χώρα μας; Γιατί μιλούν, πλέον, κάποιοι για «δικτατορία» των social media και πώς λειτουργεί η «βιομηχανία» που έχει στηθεί γύρω από αυτά; Πόσο κοστίζει σε κάποιον να «αγοράσει» followers; Γιατί δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο αριθμός των ακολούθων, αλλά η λεγόμενη αλληλεπίδραση;

Για όλα αυτά τα σημαντικά ζητήματα συνομίλησαν ο Γιάννης Καζανίδης, «γκουρού» του εγχώριου PR, και ο Στέλιος Βραδέλης, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε».

«Ένας ιδιαίτερα επιδραστικός influencer στην Ελλάδα κέρδισε περισσότερο από 1 εκατομμύριο ευρώ το 2020 με τα ποσταρίσματα του στα social media. Ποσό πολύ μικρό σε σχέση με τα 2 εκατομμύρια που βγάζει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για κάθε του ποστάρισμα ή το 1 εκατομμύριο ευρώ που κερδίζει η Κιμ Καρντάσιαν, αλλά σε κάθε περίπτωση πολύ σημαντικό για την ελληνική αγορά», ανέφερε ο κ. Καζανίδης.

«Μιλάμε πλέον για “δικτατορία” των social media. Έχει στηθεί μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από αυτά. Υπάρχει συγκεκριμένη influencer, για την οποία περιμένουν ουρά οι εταιρείες και παίρνει 5.000 -10.000 ευρώ για κάθε story ή ποστάρισμα στο Instagram», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα social media ήρθαν για να μείνουν. Αρχικά ήταν το Facebook, μετά ήρθε το YouTube, ακολούθησε το Instagram, το οποίο θα εκθρονίσει το Tik Tok. Στην πορεία θα προκύψει κάποιο άλλο. Είναι σαν τις μεταλλάξεις. Αλλά τα social media θα είναι εδώ για πολύ καιρό».

Αποκάλυψε, δε, πως influencer αγοράζουν πακέτα follower για να αυξήσουν την επιρροή τους. «Τα πακέτα κοστίζουν από 80 ως 500 ευρώ. Βέβαια το σημαντικό είναι να μπορείς να κρατάς τους followers σου. Δεν έχει τόση σημασία ο αριθμός των ανθρώπων που σε ακολουθούν, αλλά η αλληλεπίδραση», τόνισε.

Τους περισσότερους follower στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Καζανίδη έχουν η Ελένη Μενεγάκη και ο Άκης Πετρετζίκης, οι οποίοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ακολούθους. Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Καζανίδη η πιο επιδραστική influencer αυτή τη στιγμή είναι η Ιωάννα Τούνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος