Πέθανε ο Γιάννης Ραπτόπουλος της Express Service

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραπτόπουλος. Ο Γ. Ραπτόπουλος έγινε γνωστός ως ο άνθρωπος που έφερε την ολοκληρωμένη οδική βοήθεια στην Ελλάδα το 1975, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη.

Ο επιχειρηματίας είχε κάνει το 1997 ένα σύντομο πέρασμα και από τον χώρο των εκδόσεων, αγοράζοντας τις ιστορικές εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από το συγκρότημα Βελλίδη, έναντι 1,2 δισ. δραχμών.

Ο Γιάννης Ραπτόπουλος μεγάλωσε στην Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, σπούδασε στην τεχνική σχολή «Ευκλείδης», ενώ για ένα διάστημα εργάστηκε ως τεχνίτης στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών της πόλης (ΟΑΣΘ). Στη συνέχεια άνοιξε συνεργείο αυτοκινήτων και στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 ίδρυσε την Express Service, η οποία ήταν η πρώτη εταιρεία που συνδύασε Οδική Βοήθεια και Τεχνικό Έλεγχο στην Ελλάδα κι έφτασε να απασχολεί πάνω από 1.300 εργαζομένους και να αριθμεί 72 σταθμούς εξυπηρέτησης πανελλαδικά.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος