Πάτρα – Σ. Σορβατζιώτης: Δεν έπρεπε να υπάρχουν θεατές στον αγώνα καρτ όπου τραυματίστηκε ο 6χρονος (video)

Για το πόρισμα των δύο πραγματογνωμόνων αναφορικά με το ατύχημα σε αγώνες καρτ στην Πάτρα τον Σεπτέμβριο του 2020, μίλησε στην ΕΡΤ και τον Μιχάλη Βασιλάκη, ο δικηγόρος κ. Σπύρος Σορβατζιώτης, εκπρόσωπος του αλυτάρχη των αγώνων “Pick Patras”, όπου συνέβη το περιστατικό. Στο ατύχημα είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας 6χρονος. Το πόρισμα εντοπίζει ελλείψεις στα μετρα προστασίας κατά την διάρκεια του αγώνα.

Όπως εξήγησε ο κ. Σορβατζιώτης, η ποινική δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης και ελέγχεται αν έχουν τηρηθεί τα μέτρα που ορίζει η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, αλλά και το αν θα έπρεπε να υπάρχουν θεατές, αφού όπως υποστήριξε- με βάση την ΚΥΑ αλλά και το υγειονομικό πρωτόκολλο της Επιτροπής Αγώνων, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν θεατές.

Ανέφερε επίσης ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν ήταν αγώνας και ότι οι διοργανωτές δεν μπορούν να έχουν την ευθύνη για όσους στέκονται στο δημόσιο πεζοδρόμιο, κάτι που εμπίπτει στην αρμοδιότητα της αστυνομίας. Ο κ. Σορβατζιώτης υποστήριξε επίσης ότι τα ευρήματα του πορίσματος δεν αφορούν τις υποχρεώσεις των διοργανωτών, αφού ο αλυτάρχης του αγώνα δεν έχει ευθύνη για τα μέτρα ασφαλείας. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι δεν είχε τηρηθεί η προδιαγραφή για την απόσταση μεταξύ των πλαστικών προστατευτικών “jersey” και των κιγκλιδωμάτων αφαλείας, σε κάποια σημεία της διαδρομής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος