Πάτρα: Στη ΜΕΘ 6χρονος μετά από ατύχημα σε αγώνες καρτ – Πέντε συλλήψεις- Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί που παρακολουθούν το 6χρονο αγοράκι το οποίο νοσηλεύται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του, ενώ παρακολουθούσε αγώνες καρτ στο κέντρο της Πάτρας. Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ φαίνεται η σοκαριστική στιγμή που δύο μονοθέσια συγκρούονται, με αποτέλεσμα το ένα εκ των δύο να εκτοξευθεί προς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα, τραυματίζοντας το παιδί, που παρακολουθούσε τον αγώνα!

Την ίδια ώρα, σε συλλήψεις πέντε ατόμων προχώρησε η Αστυνομία. Πρόκειται για τέσσερα μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων και τον οδηγό του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Το πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο.

Στο βίντεο που ακολουθεί οι εικόνες είναι σκληρές

Συγκεκριμένα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου επί της οδού Μαιζώνος, ένα καρτ ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στα κάγκελα όπου βρισκόταν ο 6χρονος που έπεσε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε στο κεφάλι.

Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τους αγώνες, και αμέσως με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο προκειμένου να μιλήσουν με ασφάλεια για την πορεία της υγείας του.

Ο αγώνας διακόπηκε και οι διοργανωτές έχουν προσαχθεί στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

Ρεπορτάζ: Αθανασία Σταμοπούλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος