Πακέτο ύψους 170 εκατ. ευρώ στους αγρότες από την τράπεζα επενδύσεων

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο στα χέρια των αγροτών υψους 170 εκατομμυρίων ευρώ, με προοπτική να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους αλλά και για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάρκων, οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και  τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας επενδύσεων.

«Συμφωνήσαμε σε μία βοήθεια σημαντική για τον αγροτικό τομέα της χώρας και τους νέους αγρότες, που προσεγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ. Χρήματα, τα οποία, για πρώτη φορά μετά από 55 χρόνια, που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα, θα προωθηθούν κατευθείαν στους Έλληνες αγρότες για να μπορέσουν να εκσυγχρονίσουν την παραγωγή τους», ανέφερε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε, ότι αυτά τα δάνεια θα διατεθούν προς τον Έλληνα παραγωγό με ευνοϊκούς όρους, βοηθώντας τον «να επενδύσει και να εκσυγχρονίσει την παραγωγή του, να κατασκευάσει τα φωτοβολταϊκά πάρκα για να μειώσει σημαντικά το κόστος της ενέργειας που σήμερα ξοδεύει».

«Με αυτό το πρότζεκτ στον αγροτικό τομέα πλέον μπορούμε να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι παρούσα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Γιάννης Τσακίρης και πρόσθεσε: «Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, συζητάμε διάφορες άλλες πρωτοβουλίες σε ό,τι έχει να κάνει με επενδύσεις στον χώρο της κλιματικής αλλαγής και της εξοικονόμησης ενέργειας».

Από τον πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Άντριου Μακ Ντάουελ, αρχικά επεσήμανε ότι «ο ρόλος της αγροτικής οικονομίας στην ελληνική οικονομία είναι σημαντικός», συμπληρώνοντας πως στον διάλογο που είχε με τους δύο υφυπουργούς συζητήθηκαν «μερικές από τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες αγρότες και γενικά η αγροτική βιομηχανία της χώρας, όπως η κλιματική αλλαγή, καθώς και ο διεθνής ανταγωνισμός».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος