Παιδιά Ουκρανών προσφύγων: Αποχωρίζονται γονείς και φίλους για έναν άδικο πόλεμο

7,5 εκατομμύρια παιδιά θα επηρεαστούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τη Unicef, το 40 με 50% των Ουκρανών που έχουν εκτοπιστεί από τη χώρα είναι παιδιά, πολλά από αυτά μάλιστα είναι ασυνόδευτα. Η κάμερα της ΕΡΤ3 και η Αλεξία Καλαϊτζή, κατέγραψε τις μαρτυρίες παιδιών που, χωρίς την οικογένειά τους, έφυγαν από την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Ο Γέροσλαβ έφτασε  μόνος του στα σύνορα. Έχει μόνο μία τσάντα μαζί του και τον αριθμό τηλεφώνου που του έδωσε η μητέρα του, η οποία έμεινε πίσω  στην Οδησσό, για να πάρει μόλις φτάσει.
Ο Γέροσλαβ μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος. Ο 16χρονος, είναι ένας από τους χιλιάδες ασυνόδευτους ανηλίκους που έχουν περάσει τα σύνορα.

Ο Ντάνιελ είναι ένα ακόμη παιδί, θύμα του πολέμου, που του στέρησε την εκπαίδευση αλλά και τους φίλους του, κάποιοι από τους οποίους πήγαν στη Ρουμανία και άλλοι στην Πολωνία.

Ο 14χρονος θα συνεχίσει την πορεία μαζί με την οικογένεια του. Αυτό που ελπίζει είναι να δει σύντομα το σπίτι του αλλά και τον μεγάλο του αδελφό που αποχωρίστηκε για έναν άδικο πόλεμο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος