Π. Βλάχος στο Πρώτο: Δεν έχει έρεισμα το αίτημα Τσίπρα για εκλογές, αλλά είμαστε έτοιμοι εάν το αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης (audio)

«Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι έχει έρεισμα το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές, αλλά εάν ο κ. Μητσοτάκης κρίνει ότι με το τέλος αυτού του κύματος θέλει να στήσει κάλπες, εμείς θα είμαστε εδώ θα είμαστε έτοιμοι και θα είναι καλοδεχούμενες οι εκλογές όποτε και αν τις επιλέξει», διεμήνυσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

«Υπάρχουν ευθύνες και ολιγωρίες στην κυβέρνηση, παλινωδίες και κακοφωνίες μεταξύ υπουργών που προκαλούν σύγχυση, αλλά αυτή τη στιγμή σημασία έχει να δοθεί η μάχη με την πανδημία και από εκεί και πέρα να δούμε πώς θα προχωρήσουμε στην πολιτική αντιπαράθεση μέσα σε ένα πιο ομαλό κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον», εξήγησε ο ίδιος.

«Δουλεύουμε νύχτα – μέρα για να επανεκινήσουμε το κόμμα, χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο μέσο που υπάρχει, σύντομα θα ξεκινήσει και η διαδικασία της αυτοοργάνωσης του Κινήματος. Θα δώσουμε τη δυνατότητα στους πολίτες, στα μέλη και τους φίλους, να έρθουν κοντά μας να ξανασυζητήσουμε. Θα διοργανώσουμε παντού τοπικές συνελεύσεις για να δει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να ξαναβάλουν μπροστά τις μηχανές ενός μεγάλου Κινήματος και να διευρύνουμε την κοινωνική μας βάση», τόνισε. Ερωτηθείς για την δημοσκοπική αύξηση που καταγράφεται στα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε ότι «είμαστε προσγειωμένοι, δεν πανηγυρίζουμε, δεν βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις ένα φωτεινό μέλλον, διψήφια ποσοστά και δεύτερη θέση».

Κυβερνητικές ευθύνες για την διαχείριση της πανδημίας

«Κάθε φορά που ακούμε κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο να σφυρίζει το τέλος της πανδημίας να λέει ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι ή να λέει ότι μένει μια εβδομάδα ακόμη, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί και επιφυλακτικοί, γιατί παλεύουμε με έναν αντίπαλο που δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε τις επόμενες κινήσεις του», υπογράμμισε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

«Έχουμε ζήτημα στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, εκεί επενδύουν χρήματα και ρίχνουν το βάρος όλες οι κυβερνήσεις που αντιμετώπισαν τεράστιο πρόβλημα με τον Covid. Η Ελλάδα δεν κινήθηκε έτσι και εκεί είναι η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», επισήμανε λέγοντας πως θα έπρεπε αμέσως τα Κέντρα Υγείας και τα  ΤΟΜΥ να εξοπλιστούν τόσο ως προς το εμβολιαστικό κομμάτι όσο και τα τεστ, αλλά κυρίως να έχουν τις υποδομές και το μόνιμο προσωπικό για να μπορούν να δέχονται το πρώτο κύμα.

«Να μην καταλήγει όλος ο κόσμος στα νοσοκομεία. Όχι να μετατρέπουμε σε εμβολιαστικά κέντρα, νοσοκομεία – όπως το Παίδων Πεντέλης – που εξυπηρετούν το λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές της χώρας. Το ζητούμενο για εμάς είναι να δοθεί έστω και τώρα βάρος στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ανθεκτικό σύστημα Υγείας. Και το δεύτερο, πρέπει να διπλασιαστούν τα δημόσια σημεία όπου γίνονται δωρεάν τεστ για τους πολίτες και να διευρυνθεί το ωράριο», πρόσθεσε ο κ.Βλάχος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος