Π. Τσακλόγλου στο Πρώτο: Οι αυξήσεις στους μισθούς πρέπει να συνοδεύουν την αύξηση της παραγωγικότητας (audio)

Σε σχέση με την χθεσινή του δήλωση ότι πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η αύξηση στους μισθούς για την αντιμετώπιση της ακρίβειας γιατί οδηγεί στον πληθωρισμό, στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra o υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, ξεκαθάρισε την θέση του μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, τονίζοντας ότι «οι αυξήσεις των μισθών πρέπει να συνοδεύονται με την αύξηση της παραγωγικότητας. Δεν είμαι κατά της αύξησης των μισθών, αλλά γενικά οι αυξήσεις μισθών πρέπει να συνοδεύουν την αύξηση της παραγωγικότητας».

Ο μισθός είναι κομμάτι του κόστους παραγωγής του προϊόντος, συμπλήρωσε ο κ. Τσακλόγλου, συνεπώς ο εργοδότης θα προσπαθήσει να περάσει την αύξηση στην τιμή του προϊόντος και μετά αρχίζει ένα γαϊτανάκι, ανεβαίνει κι άλλο ο πληθωρισμός, μεγαλύτερες αυξήσεις, ανεβαίνει κι άλλο το κόστος του προϊόντος, μεγαλύτερος πληθωρισμός. «Αυτό το είδαμε ξεκάθαρα στην ενεργειακή κρίση της δεκαετίας του 70 και δεν ήταν κάτι που ήταν που έγινε μόνο στην Ελλάδα.

«Όταν έχουμε μια αύξηση προϊόντος το οποίο χρησιμοποιούμε περίπου αναγκαστικά, το πετρέλαιο, το οποίο επειδή δεν παράγεται στην χώρα,  εισάγεται, σημαίνει ότι όλοι στην χώρα γινόμαστε φτωχότεροι. Εφόσον η αύξηση στην ενέργεια είναι παροδική, πάμε πάνω στις ίδιες τις τιμές της ενέργειας και να πούμε ότι ενδεχομένως χαμηλώνω κάποιον φόρο ή δίνω κάποιο επίδομα σε πράγματα που έχουν σχέση με την ενέργεια σε μια προσωρινή βάση, στο μέτρο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε και είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση, είναι να δώσουμε το διπλάσιο στην συνολική αύξηση του ΑΕΠ» κατέληξε ο κ. Τσακλόγλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος