Π. Σκουρλέτης στο Πρώτο για Κουρουμπλή: Ναι στη σκληρή κριτική, όχι στους φθηνούς λαϊκισμούς (audio)

«Ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, πολιτεύεται στη βάση αρχών, δεν υιοθετεί φθηνές και “ευκολοχώνευτες” προσεγγίσεις αρεστές σε ένα μέρος του πληθυσμού, δεν “χαϊδεύει αυτιά”, δεν ζητά τον λαϊκισμό, μιλάει με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ασκεί μια πολιτική η οποία πατάει πάνω στην πραγματικότητα», τόνισε για τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος  και πρώην υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ΄εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια.

«Ασκούμε σκληρή πολιτική κριτική καθώς το επιβάλλουν τα γεγονότα, αναφερόμαστε όμως σε πολιτικές ευθύνες και πρέπει να είμαστε σαφείς, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, τι εννοούμε πώς το τεκμηριώνουμε, και τι σήμα στέλνουμε στην κοινωνία», πρόσθεσε. Ο ίδιος εκτίμησε πως πιθανώς θα είχε αποφευχθεί η εξέλιξη αυτή, εάν ο κ. Κουρουμπλής «μπορούσε και ήθελε να αποσαφηνίσει ορισμένα πράγματα» και «δεν θα χρειαζόταν να οδηγηθούμε σε μια όχι ευχάριστη αποπομπή από την ΚΟ». Όπως είπε, «πολλά πράγματα λέγονται πάνω στη συναισθηματική φόρτιση, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι διαφορετικά τοποθετούμαστε στον δημόσιο λόγο ο οποίος έχει και έναν χαρακτήρα διαπαιδαγώγησης – τον ακούει ο κόσμος και κρίνει- και διαφορετικά όταν είμαστε με τους φίλους μας με την παρέα μας και πίνουμε έναν καφέ».

Ερωτηθείς εάν η κίνηση αυτή του κυρίου Τσίπρα θα έχει και συνέχεια ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα το οποίο λειτουργεί με το στυλ και τους «κανόνες» των παραδοσιακών κομμάτων.

«Είναι ένα κόμμα που έχει κατακτήσει την πολυφωνία στη λειτουργία του, προσπαθεί να κάνει πράξη την εσωτερική δημοκρατία. Συνεπώς συγκρίσεις με άλλου είδους πρακτικές και συμπεριφορές είναι αδόκιμες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχει το δικό του πλαίσιο αρχών και στρατηγικής το οποίο είναι κοινά αποδεκτό και συμφωνημένα και όλοι οφείλουμε να το σεβόμαστε. Άρα με έναν τέτοιο τρόπο θα πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε φορά τέτοιου είδους καταστάσεις και φαινόμενα», διευκρίνισε.

Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού η οποία κορυφώνεται το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία περιμένει από τον πρωθυπουργό να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και για την ακρίβεια και για τη διαχείριση της πανδημίας, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απλώς καταγράφει και παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς να αξιοποιεί τα «όπλα» και τις δυνατότητες που έχει. «Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα και αμείλικτα, μιλάμε για πολιτικές ευθύνες σε αυτή την διαχείριση της πανδημίας, που έχουν κοστίσει. Περιμένουμε απαντήσεις και σχέδιο από εδώ και μπρος», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος