Το παρασκήνιο της διαγραφής Κουρουμπλή από την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Τι προηγήθηκε της απόφασης του Α.Τσίπρα (video)

Η επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, προς τον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία έθεσε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή καταγράφεται ως η πρώτη φορά που διαγράφεται με αυτόν τον τρόπο βουλευτής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το παρασκήνιο τα διαγραφής έχει μια σειρά από γεγονότα που προηγήθηκαν πριν αποσταλεί η επιστολή.

Ο κ.Τσίπρας ήταν στις Βρυξέλλες για την σύνοδο των σοσιαλιστών όταν έμαθε τι είχε συμβεί και ενώ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση στην Βουλή για τα όσα είπε  ο κ. Κουρουμπλής περί δολοφονιών ανθρώπων, οι κύριοι Φίλης και Σκουρλέτης.
Ο κ. Τσίπρας , αμέσως επικοινώνησε με την γραμματέα της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της ζήτησε να ανασκευάσει ο κ. Κουρουμπλής, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσε στη διαγραφή του.
Η πρώτη εντύπωση που σχηματίστηκε από την επαφή που είχε μαζί του η κα Γεροβασίλη ήταν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα ανακαλούσε τα όσα είχε πει. Μάλιστα ό ίδιος εμφανίστηκε περίπου στις 19:30 στην αίθουσα της Ολομέλειας και όλοι συμπέραναν ότι ο κ. Κουρουμπλής θα προχωρούσε σε διορθωτική τοποθέτηση. Ως τόσο μέχρι τις 19: 50 δεν είχε γίνει καμμιά τοποθέτηση από την πλευρά του .
Από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν μονόδρομος.
Λίγο αργότερα μιλώντας στο στο enikos.gr, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι «είπα αυτό που έλεγε η συνείδησή μου. Δεν χαρακτήρισα κανέναν δολοφόνο» αλλά ήδη ήταν παρελθόν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος