Π. Οικονόμου στο Πρώτο: Υπάρχουν συμφέροντα στις ΗΠΑ που δεν θέλουν συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά (audio)

«Όσο περνάει ο καιρός, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να ικανοποιηθούν οι εσωτερικές ισορροπίες στις ΗΠΑ από μια συμφωνία με τη νέα κυβέρνηση του Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα. Μεγαλύτερη είναι η δυσκολία στην Τεχεράνη, όπου ο νέος πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί θα αναλάβει στις 18 Αυγούστου».

Αυτό τόνισε ο πρώην Επιθεωρητής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, Παντελής Οικονόμου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, σχολιάζοντας τη διακοπή των συνομιλιών του Ιράν με τις 6 διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Πρόσθεσε ότι, επισήμως, και οι δυο πλευρές είναι υπέρ της συμφωνίας

«Ο Μπάιντεν θέλει την αναβίωση της συμφωνίας, αλλά υπάρχει προβληματισμός, καθώς οι  ισορροπίες είναι πολύ ευαίσθητες στην Αμερική. Παρόλο που δεν χρειάζεται η συμφωνία να περάσει από τη Γερουσία, πρόκειται για μας πολιτική συμφωνία, η οποία θα δυσανασχετήσει ορισμένα συμφέροντα, τα οποία εξυπηρετούνται όταν δεν υπάρχει συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι όσο καθυστερεί η επίτευξη συμφωνίας, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επαναφορά στην αρχική της μορφή, σημειώνοντας ότι εάν παραταθεί κι άλλο η εκκρεμότητα που υπάρχει τους τελευταίους τρεις μήνες, τότε θα είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατον να μπορέσουν στη συνέχεια οι διεθνείς επιθεωρητές να αποκτήσουν πλήρη γνώση και να βγάλουν συμπέρασμα για την τεχνολογία και τις εγκαταστάσεις της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος