Π. Γιαννόπουλος: Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία, τι είπε για τους καύσωνες

Σχολιάζοντας αναφορές ότι φέτος δεν θα έχουμε καλοκαίρι ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τόνισε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι δεν έχει γίνει ποτέ κάτι τέτοιο στα χρονικά σε Ελλάδα και Ευρώπη «με μια εξαίρεση, το 1816, όταν υπήρξε έκρηξη ενός ηφαιστείου στην Ινδονησία, η οποία οδήγησε πραγματικά σε μια χρονιά χωρίς καλοκαίρι στην Ευρώπη».

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε ένα γραφικό για την πορεία της θερμοκρασίας τις επόμενες 15 ημέρες. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα 30αρια είναι λίγα. Στις 22 Ιουνίου ξεπερνάει τις κανονικές τιμές κι όπως τόνισε ο μετεωρολόγος «πηγαίνουμε στους 32 με 35 βαθμούς στην Αθήνα. Άρα Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, λίγο πριν τις εκλογές, θα πούμε πράγματι ότι είναι καλοκαίρι. Άρα είμαστε κάτω από τα κανονικά, θα ανέβει λίγο Τετάρτη, Πέμπτη η θερμοκρασία αλλά θα ξαναπέσει την άλλη βδομάδα. Ο άστατος καιρός σίγουρα μέχρι την Κυριακή θα είναι στη χώρα μας, δηλαδή και στην Αττική κατά διαστήματα μπόρες. Οι πολλές γραμμές που βλέπετε εδώ μετά τις 22 Ιουνίου είναι ότι υπάρχει μια αβεβαιότητα αλλά ο μέσος όρος των τρεξίματων των μοντέλων δείχνει θερμοκρασίες εκεί 32 με 35 βαθμούς ή 34 στην Αττική»

Μιλώντας για τους καύσωνες σημείωσε «δεν ξέρουμε πόσοι καύσωνες θα έρθουν, πότε θα έρθουν, πόσο ισχυροί θα είναι. Είναι κάποιες προγνώσεις μηνιαίες από το Ευρωπαϊκό Κέντρο. Εδώ λοιπόν είναι ο Ιούνιος. Αυτά τα στοιχεία βγαίνουν κάθε 1η του μήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τον Ιούνιο φαίνεται ότι θα είμαστε πιο κάτω από τα κανονικά[…] Στον επόμενο μήνα τον Ιούλιο φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα είναι κανονική και στις ορεινές περιοχές ίσως και λίγο πιο κάτω. Τι σημαίνει κανονικά για τον Ιούλιο; Μπορεί να έχουμε κάποιους καύσωνες, θα έχουμε λίγο παραπάνω θερμοκρασίες. Τώρα αν θα έχουμε ακραίους, κάτι δύσκολο, δεν φαίνεται στα στοιχεία που έχουμε.

Και τελειώνοντας ο Αύγουστος -με τα στοιχεία που εκδόθηκαν την 1η Ιουνίου, τις εποχιακές δηλαδή προβλέψεις που έχουν μια αβεβαιότητα- θα έχει κάποιες ζέστες, αλλά αυτά θα τα δούμε τις επόμενες μέρες. Να κρατήσουμε άστατος καιρός μέχρι την Κυριακή και με θερμοκρασίες λίγο κάτω από τα κανονικά. Από Πέμπτη και μετά επανέρχεται το καλοκαίρι ως εκεί. Εδώ θα είμαστε τα βλέπουμε. Να μην έρθει το καλοκαίρι αποκλείεται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος