Π. Χρηστίδης στο Πρώτο: “Βολές” για τα Βίλια – Στη ΝΔ δεν πίστευαν στην κλιματική αλλαγή, ήταν στη λογική Τραμπ (audio)

«Δεν ήταν αποτελεσματική η πυρόσβεση στα Βίλια, παρά τις δυσκολίες της περιοχής. Μέχρι στιγμής έχουν καεί 80.000 στρέμματα του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου της δυτικής Αττικής», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Αλφόνσο Βιτάλη.

Έθεσε ερωτήματα για τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης, «χωρίς να υπάρχουν άλλες φωτιές στην Αττική», όπως σημείωσε. Επίσης έθεσε ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας, για το ζήτημα της πρόληψης, καθώς και για το αν δόθηκαν – και πόσα χρήματα- στους δήμους από την κεντρική διοίκηση.

Προανήγγειλε σκληρή στάση από το Κίνημα Αλλαγής στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Ο κ. Χρηστίδης κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επικαλείται το ζήτημα της κλιματικής κρίσης με καθυστέρηση 2 ετών, καθώς «δεν το έχει στην ατζέντα της και δεν έχει κάνει τίποτα στην κατεύθυνση αυτή». Σημείωσε ότι τα περισσότερα στελέχη και οι υπουργοί της ΝΔ δεν πίστευαν στην κλιματική αλλαγή και υιοθετούσαν τις αντιλήψεις του Τραμπ. Πρόσθεσε πως όταν έθετε αυτά τα ζητήματα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, από την αξιωματική αντιπολίτευση μιλούσαν για «πράσινα άλογα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος