Π. Χρηστίδης στο Πρώτο: Ενισχύεται η αμυντική δύναμη της χώρας – Σημαντική η επιλογή να στρέψουμε το βλέμμα στον Μακρόν (audio)

Την πεποίθηση ότι η συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας ενισχύει την αμυντική δύναμη της χώρας μας εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Είναι σημαντικό ότι έχουμε έστω και τώρα, τέτοιου είδους επιλογές. Στηρίξαμε την επιλογή των Rafale όπως στηρίζουμε και την επιλογή για τις γαλλικές φρεγάτες, γιατί η Ελλάδα πρέπει να αναβαθμίσει τις δυνατότητές της», σημείωσε.

Ο κ. Χρηστίδης μίλησε για πολύ σοβαρές διεθνείς εξελίξεις, χαρακτηρίζοντας ως «πολύ σημαντική» την «επιλογή που κάνουμε να στρέψουμε το βλέμμα μας στην Ευρώπη και στον Μακρόν, ο οποίος έχει πλατφόρμα για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι». Εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι μετά από 50 χρόνια, η ΕΕ δεν παίζει κανέναν ρόλο στα όσα διαδραματίζονται στη διεθνή σκακιέρα.

Τόνισε, δε, ότι «αυτή η συμμαχία μπορεί να δώσει σημαντική πνοή στην ΕΕ», επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι πρέπει να προχωρήσουν τόσο η δημιουργία ευρωστρατού, όσο και η πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης. «Οι Ευρωπαίοι πολίτες νοιώθουν ότι η ΕΕ τους στερεί πράγματα αντί να τους δίνει, και αυτό είναι άδικο για την Ευρώπη»», δήλωσε. Ο κ. Χρηστίδης επανέλαβε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά, ένα μέρος από τα έσοδα από τα πρωτογενή πλεονάσματα, να πηγαίνει για τις αμυντικές δαπάνες της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος