Π. Αποστολακόπουλος στο Πρώτο: “Ναι” στην τρίτη δόση εμβολίου – Βιαστήκαμε να κατεβάσουμε τις μάσκες (audio)

Απόλυτα σύμφωνος με τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά το κορονοϊού,  εφόσον αυτή εγκριθεί από τους αρμόδιους φορείς και είναι ασφαλής, δήλωσε ο βιοπαθολόγος Παναγιώτης Αποστολακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε διάδραση», με την Αρετή Μπίτα, αναφορικά με την απόφαση των εταιρειών Pfizer και  BioNTech να ζητήσουν σχετική έγκριση σε ΗΠΑ και ΕΕ, με φόντο την ραγδαία εξάπλωση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης «Δέλτα».

«Από τη στιγμή που θα περάσει όλους τους ελέγχους, του αμερικάνικου οργανισμού φαρμάκων, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τον κάνουμε, ώστε να προσπαθήσουμε να προστατευθούμε στο μεγαλύτερο βαθμό. Φαίνεται ότι πενταπλασιάζει τα επίπεδα ανοσίας η τρίτη δόση», τόνισε ο ίδιος.

«Το μυστικό στον κορονοϊό είναι να βρίσκεσαι ένα βήμα μπροστά από τον ιό και να προλαβαίνεις τις εξελίξεις. Όταν τρέχουμε πίσω του, τότε τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολύ σοβαρά και δύσκολα αντιμετωπίσιμα.

«Μετά το εξάμηνο φαίνεται ότι ξεκινά να πέφτει η ανοσία του οργανισμού από το εμβόλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι εταιρείες. Φαίνεται ότι η τρίτη δόση ίσως συμβάλει στην αντιμετώπιση, στο να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τις μεταλλάξεις, να χτίσουμε αυτό το περιβόητο τείχος ανοσίας, το οποίο είναι το ζητούμενο. Αν χτιστεί το τείχος ανοσίας, η πανδημία θα τελειώσει», υπογράμμισε ο κ. Αποστολακόπουλος.

«Το σημαντικό είναι να ακούμε τι λέει η διεθνής επιστημονική κοινότητα και να ακολουθούμε τις οδηγίες της, χωρίς να αμφισβητούμε τα πάντα. Δεν έχει σημασία εάν θα αποφασισθεί και τρίτη δόση, ή να κάνουμε ένα εμβόλιο κατ’ έτος», επισήμανε ο ίδιος.

«Έχει έρθει ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος – η μετάλλαξη Δέλτα – που ξέραμε ότι θα έρθει. Ίσως βιαστήκαμε να κατεβάσουμε τις μάσκες. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι υπέρμαχος της μάσκας, συνεχίζω να τη φοράω», είπε χαρακτηριστικά ο βιοπαθολόγος.

«Δεν είναι μόνο η μάσκα, αλλά η μάσκα αποτελεί τον πιο εύκολο φραγμό απέναντι στην υπερμετάδοση», δήλωσε. Αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμούς σε μπαρ και κέντρα διασκέδασης, είπε ότι γίνονται κατά παρέκκλιση των οδηγιών που έχουν δώσει οι ειδικοί. «Ο ένας πάνω στον άλλον είναι και στα μέσα μαζικής μεταφοράς», πρόσθεσε ο κ. Αποστολακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος