Covid-19: Έγκριση για τρίτη δόση του εμβολίου θα ζητήσει η Pfizer – Πώς αντέδρασαν FDA, CDC και NIH

Την έγκριση για την πραγματοποίηση τρίτης (3ης) δόσης του εμβολίου της, για τον κορονοϊό, αναμένεται να ζητήσει η Pfizer από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

H φαρμακοβιομηχανία, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, θα καταθέσει το σχετικό αίτημα στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων τον Αύγουστο, με το αιτιολογικό ότι η 3η δόση του εμβολίου αυξάνει ακόμη περισσότερο το ανοσολογικό φορτίο στον ανθρώπινο οργανισμό, έναντι του κορονοϊού. Η αμερικανική εταιρεία έχει πραγματοποιήσει κλινικές έρευνες σε εθελοντές και υποστηρίζει ότι η 3η δόση είναι ασφαλής για τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με την Pfizer, η 3η δόση εμβολιασμού αυξάνει τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων από πέντε έως 10 φορές, σε σύγκριση με το αρχικό εμβόλιο, δήλωσε ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας, Μάικλ Ντόλστεν. Η φαρμακευτική εταιρεία συγκεντρώνει περισσότερα δεδομένα, ώστε να καταθέσει τον φάκελο με το αίτημά της στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Πώς αντέδρασαν FDA, CDC και NIH στο αίτημα

Στο μεταξύ, άμεση και «ασυνήθιστη» ήταν η αντίδραση από κοινού των FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων), CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) και NIH (Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας) ότι είναι έτοιμοι για ενισχυτικές δόσεις, αν και όταν η επιστήμη δείξει ότι χρειάζονται. Δεν στηρίζονται μόνο στα στοιχεία των εταιρειών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος