Ουκρανοί πρόσφυγες: Η αγωνία μεγαλώνει για τους ανθρώπους που έμειναν πίσω

Η Ουλιάνα από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας, σπουδάζει στην πόλη της ελληνική φιλολογία. Ο πόλεμος την ανάγκασε να βγει στον δρόμο της προσφυγιάς και να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα, όπως και χιλιάδες άλλοι Ουκρανοί που έχουν περάσει ήδη από τον τελωνειακό σταθμό του Προμαχώνα.
Θυμάται τη Μαριούπολη ως μία πολύ όμορφη πόλη, ενώ η αγωνία της μεγαλώνει για τους ανθρώπους και το σπίτι της που άφησε πίσω.

Πρόσφυγες από Χερσώνα, Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσό και πολλές ακόμη πόλεις, έρχονται στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα και οι πιο πολλοί κατευθύνονται στην Αθήνα. Δάκρυα ανακούφισης για το δύσκολο ταξίδι που τελείωσε και αγκαλιές με τους συγγενείς, είναι η εικόνα όταν το λεωφορείο φτάνει στον προορισμό του.

Η Ελλάδα στέκεται αρωγός στους ανθρώπους αυτούς  με στελέχη του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου να βρίσκονται καθημερινά στις πύλες εισόδου, ενώ έχουν ήδη επιταχυνθεί οι διαδικασίες στα σύνορα.

Μόνο χθες, από το τελωνείο του Προμαχώνα, πέρασαν 584 πρόσφυγες. Από όλες τις πύλες εισόδου της χώρας συνολικά ήρθαν 772 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 259 ανήλικοι ενώ από την αρχή του πολέμου πέρασαν τα σύνορα προς τη χώρα μας 5.421.
Η πλειονότητα των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα φιλοξενούνται σε συγγενικά σπίτια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ- ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος