Ουκρανία-Γιατροί του κόσμου: Οι φύλακες άγγελοι των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας

Πέντε αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια που περιλαμβάνουν είδη διατροφής και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έχουν φύγει, μέχρι στιγμής, από την αρχή του πολέμου, για την Ουκρανία, με στόχο την στήριξη του άμαχου πληθυσμού, χάρις στην  συνδρομή των γιατρών του κόσμου, σύμφωνα με τον γ.γ της οργάνωσης, Άγη Τερζίδη.  Η παράδοση του υλικού στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, γίνεται σε κοντέινερ και σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με αξιόπιστους φορείς της χώρας.

Επίσης, στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρουμανία, στο Σιρέτ, λειτουργεί συνεχώς από τις αρχές Μαρτίου κινητή μονάδα, με παιδίατρο και γενικό γιατρό.

Η οργάνωση έχει δραστηριοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή ήδη από τη δεκαετία του 1990 και γνωρίζει τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας.

Η βοήθεια περιλαμβάνει τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα, είδη ατομικής υγιεινής, καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό, όπως γάζες, γάντια αποστειρωμένα, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς, παυσίπονα, παιδικά σιρόπια, αντιβηχικά και Betadine.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος